Analist voorspelt parabolische stijging na consolidatieperiode voor Bitcoin

De prominente on-chain analist Checkmate heeft zijn visie op de huidige marktcyclus van Bitcoin (BTC) bijgewerkt en zegt dat een parabolische stijging in het vooruitzicht lijkt te liggen.

De pseudonieme analist vertelt zijn 90.000 volgers op het socialemediaplatform X dat op basis van eerdere cycli, Bitcoin waarschijnlijk ongeveer zes maanden van “chopsolidation” tegemoet gaat – een periode van schommelende consolidatie zonder echte trendverandering.

Na zes maanden zegt Checkmate dat er zes maanden tot een jaar van parabolische bewegingen kunnen volgen, gebaseerd op historische precedenten:

“De geschiedenis van Bitcoin heeft de neiging te rijmen, en tot nu toe is deze cyclus niet anders. Het liedje dat tijdens de laatste twee cycli werd gezongen, schildert ongeveer zes maanden van chopsolidation voor ons, gevolgd door 6-12 maanden van parabolische vooruitgang.”

Terwijl sommigen speculeren dat de bullmarkt van Bitcoin misschien al zijn top heeft gezien, zegt Checkmate dat zo’n scenario een grote breuk zou zijn van de “norm” van BTC’s vorige marktcycli.

“Als we meten vanaf de cyclus hoogtepunt, zien we hetzelfde refrein. Een bullmarkt top hier vaststellen zou ongetwijfeld een grote breuk zijn van de Bitcoin norm. Het zou zeker kunnen gebeuren, maar we moeten dieper graven om te onderzoeken… April heeft tot nu toe een prijsdaling gezien van meer dan $8.250 MoM (maand over maand) Ik verwacht sms’jes van de zijlijn met ‘Hé man, wat is er aan de hand met Bitcoin, het is veel gedaald, ik hoop dat je het verkocht hebt?’”

Checkmate isoleert elk jaar waarin een Bitcoin halvering plaatsvindt, en merkt op dat correcties zoals die BTC sinds maart heeft gehad normaal zijn. De analist merkt ook op dat het einde van de halvingssjaren meestal vrij bullish is voor Bitcoin:

“Als we alleen de Bitcoin halvingsjaren isoleren (2012, 2016, 2020, 2024) kunnen we de MoM-prestaties zien via tabel en grafiek. MoM-correcties van deze omvang zijn de norm, niet de uitzondering, en het einde van het jaar is meestal vrij krachtig (zoals de eerste grafieken laten zien).”

Naast Checkmate zijn er ook andere analisten die bullish zijn op Bitcoin, zo voorspelt Michaël van der Poppe eerder deze week dat de correctie bijna voorbij is en econoom Alex Krüger voorspelt na een mogelijke daling naar $52.000 ook een sterke stijging van Bitcoin.

Op het moment van schrijven is Bitcoin $63.433 waard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!