Stellar Lumens (XLM) downtrend zet zich voor

De verkoopdruk op Stellar Lumens (XLM) heeft geleid tot de verzwakking van de verdediging van het ondersteuningsniveau van $0,11. Kopers hadden dit ondersteuningsniveau van eind september tot begin oktober weten te handhaven. Helaas heeft de neerwaartse trend die de afgelopen drie dagen heeft geleid tot het verlies van het ondersteuningsniveau van $27.000 voor Bitcoin ook invloed gehad op XLM.

De downtrend kan aanhouden

De voortdurende neerwaartse trend op het ondersteuningsniveau van deze populaire altcoin zou de neerwaartse marktstructuur van XLM verder kunnen verlengen. De Chaikin Money Flow (CMF) indicator heeft onthuld dat er een afname is in kapitaalinstromen naar XLM. Sinds 21 september bevindt de indicator zich in het negatieve gebied en op het moment van schrijven bevindt deze zich nog steeds in dat negatieve gebied. Deze situatie heeft verkopers een voordeel gegeven om de neerwaartse trend te verlengen, wat heeft bijgedragen aan de langzame verdediging van het $0,11 ondersteuningsniveau door de stieren.

Met de verschuiving van de Relative Strength Index (RSI) naar de oververkochte zone, verzwakten kopers verder, wat duidt op een gebrek aan koopdruk. Met een prijs van $0,1 op het moment van schrijven, zou het korte-termijndoel voor verkopers het prijsbereik van $0,09 kunnen zijn. Verkopers moeten echter mogelijk nog een ander ondersteuningsniveau op $0,096 doorbreken om dit prijsniveau te bereiken.

Ondersteuningsniveau in XLM

Aan de positieve zijde zouden bullish investeerders kunnen overwegen om naar het ondersteuningsniveau van $0,096 te kijken voor een krachtig prijsherstel. Dit prijsniveau heeft dit jaar de hoogste winsten opgeleverd voor Stellar Lumens (XLM) en maakt mogelijk deel uit van het wekelijkse opwaartse orderblok tussen $0,094 en $0,109. De activiteit van speculanten op de futuresmarkt duidt erop dat de neerwaartse trend in XLM op de korte en middellange termijn zou kunnen aanhouden.

Het openstaande interesse blijft afnemen, samen met de prijs, wat de mogelijkheid van verdere prijsdalingen in de komende dagen benadrukt. Op vergelijkbare wijze vertoonde de spot CVD een scherpe daling, wat wijst op een aanzienlijk gebrek aan vraag naar XLM. Dit zou de markt op kortere tijdsintervallen verder onder druk kunnen zetten, terwijl verkopers proberen de overhand te houden terwijl kopers trachten de verliezen om te keren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!