Is Ethereum de grootste investeringskans van dit moment? Deze vermogensbeheerder denkt van wel…

Volgens een CIO van een grote crypto-vermogensbeheerder is Ethereum (ETH) momenteel een nog grotere investeringskans dan Bitcoin (BTC).

Matt Hougan – CIO van Bitwise, de grootste crypto-indexfondsbeheerder in de Verenigde Staten – zegt dat Ethereum de grootste investeringsmogelijkheid in de hele crypto-ruimte is. Hij beschrijft het als volgt:

“Ethereum is een nieuw mondiaal computerplatform dat de manier waarop de hele financiële sector en een groot deel van de creatieve wereld werkt opnieuw zou kunnen vormen. De waarde van Ethereum wordt bepaald door kasstromen. Dit is anders dan de meeste andere crypto-activa.

Hoe meer mensen het Ethereum-netwerk gebruiken, hoe meer inkomsten de blockchain genereert. Deze inkomsten komen ten goede aan ETH-houders via het crypto-equivalent van terugkopen en dividenden.”

Hougan merkt ook op dat Ethereum de thuisbasis is van het grootste aantal applicaties en ontwikkelaars in de crypto-ruimte. Daarnaast wijst hij erop dat de blockchain al door grote bedrijven als platform wordt gebruikt. Hij gaat verder met:

“Voorbeelden:

1) Nike heeft de afgelopen jaren $200 miljoen aan digitale goedereninkomsten gegenereerd op Ethereum;

2) PayPal heeft zojuist een nieuwe betalingsoplossing op Ethereum gelanceerd;

3) Goldman Sachs structureerde een obligatie van $100 miljoen op Ethereum.

Die obligatie, voor wat het waard is, werd binnen één minuut afgehandeld … in plaats van de standaard vijf dagen.”

Ten slotte stelt Hougan dat Ethereum de meest waarschijnlijke thuisbasis is in het crypto-ecosysteem voor tokenized real-world assets.

ETH wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen $1.652. Het op de tweede plaats gerangschikte cryptocurrency qua marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met meer dan 3% gedaald.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!