Grote Amerikaanse vermogensbeheerder sluit zich voegt zich in de Bitcoin ETF-race

Franklin Templeton, een in de VS gevestigde financiële instelling die $1,5 biljoen aan activa beheert, bereidt zich voor om de wereld van cryptocurrencies te betreden door een aanvraag in te dienen voor een Bitcoin Spot ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het in San Mateo gevestigde bedrijf staat al bekend als een toonaangevende naam op het gebied van gestructureerde beleggingsproducten zoals beleggingsfondsen en ETF’s, dus de interesse in een Bitcoin ETF mag geen verrassing zijn. Maar het heeft hier nooit eerder een aanvraag voor ingediend, wat deze entree des te opmerkelijker maakt.

De ETF-trend begon in juni toen, ’s werelds grootste grootste vermogensbeheermaatschappij, BlackRock, een aanvraag in te dienen voor een spot Bitcoin ETF. Coinbase zal waarschijnlijk fungeren als de bewaarder en maakt mogelijk deel uit van een overeenkomst voor het delen van spotmarkt gegevens.

Met deze ontwikkeling voegt Franklin Templeton zich bij de lijst van bedrijven die een Spot Bitcoin ETF aanvragen. Ongeveer tien grote Wall Street-spelers hebben eerder soortgelijke verzoeken ingediend. Dit zou een duidelijk teken kunnen zijn van hoe intrigerend Bitcoin (BTC) is geworden binnen de traditionele financiële markten.

Deze ETF zal aandelen uitgeven in ruil voor fysieke Bitcoin-investeringen. De aanvraag geeft ook aan dat Coinbase een leidende rol zal spelen op dit gebied. Coinbase zal zowel als bewaarder optreden als een samenwerkingspartner voor het delen van informatie over de spotmarkt, een verzoek dat eerder werd benadrukt door Gary Gensler voor dergelijke producten.

Hoeveel kans maken ze?

Terwijl de gekte rondom de Spot Bitcoin ETF-aanvragen voortduurt, zijn alle ogen gericht op positief nieuws van de SEC. Experts schatten de kans op goedkeuring van het product op ongeveer 70%. Dit zijn echter slechts voorspellingen en geen zekerheden.

Hoewel de ETF-hype die in juni door BlackRock werd gelanceerd, zorgde voor een mooie rally in BTC en altcoins, wacht de markt nog steeds op goedkeuring van de SEC, die tot op heden de aanvraag voor een spot Bitcoin ETF niet heeft goedgekeurd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!