Analist verklaart dat de volatiliteit in deze periode naar Bitcoin en de cryptocurrency-markt terugkeert

Volgens de Nederlandse cryptocurrency-analist, Michaël van de Poppe, kan de volatiliteit binnenkort toenemen, aangezien er zich de komende tijd verschillende gebeurtenissen zullen plaatsvinden. Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dagen in een nauwe marge gehandeld na een scherpe daling en een grote liquidatiegebeurtenis die meer dan $1 miljard van de markt heeft weggevaagd.

We bevinden ons in de laatste dagen van augustus, een maand die in september gevuld is geweest met angst en zorgen voor crypto-investeerders. De laatste keer dat BTC positief afsloot in september was in 2016. Hoewel het historisch gezien misschien onheilspellend lijkt om zo’n slechte maand binnen te gaan, zijn er misschien enkele signalen die licht werpen op wat komen gaat.

Van de Poppe gaf aan dat augustus en september over het algemeen niet goed verliepen voor BTC, maar dat de periode van oktober tot december over het algemeen erg goed was, en wees naar deze periode voor een mogelijke toename van de volatiliteit. Ook heeft hij opgemerkt dat deze periode mogelijk een Ethereum ETF, goedgekeurd zou kunnen worden.

De analist heeft enkele belangrijke niveaus geïdentificeerd waar traders op moeten letten om de volatiliteit vast te leggen. Hij legde de nadruk op dat de 200-week exponentiële voortschrijdende gemiddelde (EMA) een cruciaal ondersteuningsniveau is dat niet verloren mag gaan. Volgens van de Poppe, ligt het op moment van schrijven het niveau op $25.650 op Bitstamp en $24.750 op Binance. Als dit niveau zo blijft, zou dit kunnen betekenen dat dit het dieptepunt is.

Van de Poppe, verklaart dat als dit niveau verloren gaat, de uiteindelijke capitulatie tussen $19.500 en $21.500 zal liggen. De analist stelt echter dat op kortere tijdschalen en gedurende de week het nog steeds mogelijk is om onder de 200-week EMA te gaan, zolang deze maar niet verloren gaat

Visies van andere analisten komen overeen

Een andere bekende analist, beter bekend als Capo, vermeldde in zijn recente marktanalyse voor het weekend dat er op korte termijn een sprong boven $27.000 zou kunnen zijn. Hij merkte echter ook op dat veel cryptocurrencies, waaronder BNB Coin, oververkochte signalen hebben ontvangen. Een andere analist, Titan of Crypto, wijst op $25.900. In feite ligt dit niveau net boven het gebied dat door Poppe is aangegeven.

btc analyse

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!