SwirlLend verdwijnt met $460.000 aan gebruikersfondsen

SwirlLend, een Ethereum (ETH) layer-2-uitleenproject actief op de Base en Linea netwerken, heeft naar verluidt een exit scam uitgevoerd die heeft geleid tot de verdwijning van naar schatting $460.000 aan gebruikersdeposito’s.

Volgens een uitgebreide on-chain analyse uitgevoerd door cybersecurity bedrijf PeckShield, heeft het SwirlLend-team naar verluidt ongeveer $290.000 teruggetrokken van het Base-netwerk en ongeveer $170.000 van het Linea-netwerk, en deze activa vervolgens doorgesluisd naar het Ethereum blockchain-netwerk.

Opvallend is dat de gegevens van DeFiLlama aangeven dat de totale gebruikersdeposito’s op SwirlLend zijn gedaald van een aanzienlijke $780.000 naar slechts $49, naarmate de gebeurtenissen zich ontvouwden.

SwirlLend verdwijnt van social media

Het digitale spoor van SwirlLend lijkt tevens volledig te zijn uitgewist, aangezien de social media-accounts van het project op platforms zoals X (voormalig Twitter) en Telegram zijn verwijderd. De officiële website van het project blijft tevens ontoegankelijk, wat bijdraagt ​​aan de verdenkingen rondom de exit scam.

PeckShield, een gezaghebbende entiteit op het gebied van cybersecurity, heeft dit incident dan ook bestempeld als een “rug pull”, een term die wordt gebruikt om de situatie te beschrijven waarbij ontwikkelaars van een cryptocurrency-project er vandoor gaan met de fondsen van gebruikers.

DeFi blijft gevoelig voor rug pulls

Opmerkelijk genoeg markeert deze gebeurtenis de tweede significante rug pull die recentelijk op het Base-netwerk heeft plaatsgevonden.

Een vergelijkbaar incident betrof de Bald memecoin, een altcoin die ooit een indrukwekkende waardering van $85 miljoen had. De waarde van de munt daalde echter tot bijna nul toen de anonieme ontwikkelaar liquiditeit uit het primaire pool haalde.

De SwirlLend exit scam blijft uitdagingen en risico’s vertegenwoordigen die verband houden met het gedecentraliseerde financiële (DeFi) ecosysteem. Hoewel DeFi het potentieel heeft om traditionele financiële systemen te revolutioneren, benadrukken incidenten als deze het belang van grondig due diligence en voorzichtigheid bij deelname aan deze projecten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!