Rechtszaak tegen Bitfinex en Tether afgewezen door de rechter

Een collectieve rechtszaak die was aangespannen tegen cryptocurrency-bedrijven Tether en Bitfinex, is op vrijdag door een federale rechter in New York afgewezen. De rechter oordeelde dat de aanklacht geen plausibele beweringen van schade bevatte en niet kon aantonen dat de stablecoin USDT van Tether in waarde was gedaald.

Rechter wijst rechtszaak tegen Bitfinex en Tether af

Een geruchtmakende collectieve rechtszaak die was aangespannen tegen cryptocurrency-bedrijven Tether en Bitfinex, is op vrijdag afgewezen door hoofdrechter Laura Taylor Swain van de U.S. District Court voor het Zuidelijke District van New York. Rechter Swain oordeelde dat de aanklacht geen plausibele beschuldigingen van schade bevatte en er niet in slaagde om schade aan te tonen als gevolg van de handelingen van Tether en Bitfinex.

Tether is het bedrijf dat USDT uitgeeft, dat gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Bitfinex is een cryptocurrency-beurs die gemeenschappelijke eigenaren en leidinggevenden deelt met Tether. De rechtszaak, oorspronkelijk ingediend in oktober 2019, beschuldigde beide bedrijven van marktmanipulatie door de uitgifte van niet-gedekte stablecoins in de vorm van USDT’s.

Tether reageert op de beslissing

Tether verwelkomde de afwijzing en zei in een verklaring dat de claims “geheel zonder juridische grond” waren. Het bedrijf zei dat het zich blijft richten op het nakomen van zijn verplichtingen aan klanten en de cryptocurrency-gemeenschap.

Volgens het memorandumbevel op Pacer kunnen de eisers binnen 21 dagen een verzoek indienen om hun aanklacht te wijzigen om de door rechter Swain genoemde kwesties aan te pakken. Als er geen verzoek wordt ingediend, zullen de claims worden afgewezen zonder verdere kennisgeving wegens gebrek aan rechtsbevoegdheid.

Het nieuws volgt op het meest recente assurance rapport van Tether waarin een toename van $850 miljoen aan reserves werd getoond in het tweede kwartaal van 2023.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!