Aanklacht tegen Bitfinex en Tether benoemt ook Bittrex en Poloniex

De bekende crypto-beurs Bitfinex en Tether (USDT), het stablecoin project van de beurs, zijn opnieuw voor de rechter verschenen, na een gewijzigde rechtszaak tegen crypto-manipulatie die woensdag tegen hen is aangespannen. Deze keer werden de twee populaire crypto-beurzen, Poloniex en Bittrex, ook beschuldigd van manipulatie door de eisers.

Op 3 juni hebben de eisers de rechtszaak aangespannen bij de Southern District Court in New York, met het argument dat de beklaagden, Tether en haar zusterbedrijf Bitfinex, de digitale valutamarkt vrijwillig hebben gemanipuleerd. Deze rechtszaak tegen de twee bedrijven werd aanvankelijk in oktober vorig jaar ingediend.

De eisers beweerden in die documenten dat Tether verschillende eenheden (miljarden) van zijn stablecoin (USDT) heeft uitgegeven, zonder dat deze ondersteund werden door onderliggende Amerikaanse dollars. Dit betekende dat ze de stablecoins drukten, terwijl deze niet ondersteund werden door de geclaimde Amerikaanse dollars.

De indiening merkte verder op dat Tether doorging met het verkopen van die stablecoins die het had gecreëerd voor zijn zusterbedrijf, Bitfinex, om dit te verbergen. Aangezien de beurs en Tether met elkaar in verband stonden, kon de nieuwe USDT worden overgeboekt naar de rekening van Tether bij Bitfinex, zonder enige uitwisseling van Amerikaanse dollars, zoals het wel vereist van andere klanten, beweerden de eisers.

1xbit

De onlangs gewijzigde 156 pagina’s tellende rechtszaak over crypto-manipulatie ging ook over de beurzen Poloniex en Bittrex. Het beschuldigde hen ervan dat zij zich ervan bewust waren dat Bitfinex niet-gesteunde Tether-stablecoins naar hun platform verplaatste en er niks aan deden. De toegevoegde klacht luidt als volgt:

“Met de bereidwillige hulp van Bittrex, Inc. (“Bittrex”) en Poloniex LLC (“Poloniex”), twee andere crypto-beurzen, konden Bitfinex en Tether frauduleus uitgegeven USDT gebruiken om strategisch getimede, massale aankopen van cryptocurrencies te doen, precies op het moment wanneer de prijzen van die commodities daalden.”

Volgens de aanvraag hebben de twee beurzen deze overdrachten ontvangen, waardoor Bitfinex niet-ondersteunde stablecoins op hun platform konden verkopen. Dit verhoogde de USDT-prijzen en veroorzaakte schade ter waarde van $1,4 biljoen, zoals de eisers beweerden in de eerste rechtszaak over crypto-manipulatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!