Big four accountantskantoor KPMG benadrukt voordelen van Bitcoin

Een van de vier grootste accountantskantoren, ook wel de “big four” genoemd, heeft zojuist een nieuw rapport gepubliceerd waarin de use cases voor Bitcoin (BTC) worden belicht.

Volgens het accountantskantoor KPMG biedt de koningsmunt consequent waarde, ondanks dat het een vaak verkeerd begrepen technologie en activaklasse is. Het zegt het hierover:

“Bitcoin biedt verschillende impactvolle use-cases die een trackrecord hebben in het leveren van waarde voor hun gebruikers en de samenleving als geheel. Deze scenario’s kunnen niet alleen de reputatie van het algehele ecosysteem verbeteren, maar maken ook de weg vrij voor meer gebruik en acceptatie.”

Het rapport zegt dat de technologie van Bitcoin grensoverschrijdende betalingen heeft getransformeerd en vooral ten goede is gekomen aan mensen in ontwikkelingslanden die te maken hebben met hoge transactiekosten, logistieke uitdagingen en risico’s van bendes bij het claimen van geldovermakingen vanuit het buitenland. Het gaat verder met:

“Bitcoin biedt de mogelijkheid om deze betalingen vrijwel onmiddellijk te laten plaatsvinden, zolang gebruikers een mobiele telefoon en een internetverbinding hebben, en met veel goedkopere transactiekosten.”

KPMG zegt ook dat Bitcoin Oekraïne heeft geholpen om bijna $70 miljoen op te halen toen het land werd binnengevallen door Rusland:

“Hierdoor kon de Oekraïense regering deze fondsen vrijwel onmiddellijk in bezit nemen in vergelijking met het gebruik van oude financiële rails, wat dagen, zelfs weken zou hebben geduurd om te vereffenen en af te wikkelen, gezien de verschillende beperkingen die als gevolg van de oorlog zijn opgelegd.”

Het rapport zegt dat Bitcoin-mining ook heeft bijgedragen aan het leveren van consistentere en goedkopere elektriciteit aan mensen op het Afrikaanse platteland die afhankelijk zijn van kleine elektriciteitsnetten die moeite hebben om financieel levensvatbaar te blijven. Het rapport stelt:

“Bitcoin-miners kunnen zich binnen deze microgrids co-localiseren en stellen de operators in staat geld te verdienen met wat anders verspilde energie zou zijn. Dit heeft op zijn beurt gezorgd voor meer consistente en goedkopere elektriciteit voor de bewoners door de nuttige belastingsfactor op het lokale net te verhogen en de kosten per kWh (kilowattuur) te verlagen door de totale verkoop te verhogen.”

Het rapport zegt dat Bitcoin ook financiële toegang bood aan mensen die geen bankrekening hebben en mensen met financiële beperkingen. Het sluit af met:

“In het eerste kwartaal (Q1) van 2021, na een crash van de Turkse Lira, meldde Chainalysis dat het transactievolume voor crypto-activa in Turkije wereldwijd op de 4e plaats stond. Deze correlatie was het bewijs dat crypto-activa een uitweg zijn naar hyperinflatie die anders de spaargelden en koopkracht van mensen zou aantasten.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!