Deze drie top 10 altcoins gooien hoge ogen, volgens CoinShares

Digital asset manager CoinShares zegt dat institutionele beleggers optimistischer worden over altcoins ondanks dat Bitcoin (BTC) en de algemene cryptomarkt voor de tweede week op rij te maken hebben met uitstroom.

In zijn laatste Digital Asset Fund Flows Weekly Report stelt CoinShares vast dat er halverwege 2023 bijna een half miljard aan digitale activa is binnengekomen. Het stelt het volgende:

“Beleggingsproducten voor digitale activa kenden vorige week een kleine uitstroom van in totaal 21 miljoen dollar. De handelsvolumes voor investeringsproducten voor digitale activa waren laag op US $915 miljoen voor de week, vergeleken met het wekelijkse gemiddelde van US $1,5 miljard dit jaar tot nu toe.

Dit kwam tot uiting in de bredere Bitcoin-markt, waar vorige week in totaal 16 miljard dollar werd verhandeld op vertrouwde beurzen, vergeleken met het wekelijkse gemiddelde dit jaar van 52 miljard dollar. Na een half jaar hebben digitale activa een instroom van iets minder dan 0,5 miljard dollar gezien.”

Coinshares zegt verder dat meer dan 90% van de uitstroom afkomstig was van Bitcoin, terwijl short-BTC-producten hun 14e week van uitstroom op rij leden. Het gaat verder met:

“Dit suggereert dat beleggers de afgelopen weken winst hebben genomen, waarbij het sentiment voor het activum in het algemeen gunstig blijft.”

Terwijl altcoin-rivalen Ethereum (ETH) en Avalanche (AVAX) een kleine uitstroom zagen van in totaal minder dan $2,5 miljoen samen, namen andere altcoins instroom. Zo genoten Cardano (ADA), Solana (SOL) en XRP respectievelijk een instroom van $0,64 miljoen, $0,6 miljoen en $0,5 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!