Ripple lanceert Axiology, een baanbrekend project voor de uitgifte van CBDC’s

In een poging om het vertrouwen van toezichthouders te versterken te midden van de anti-fraude initiatieven van de Europese Unie, hebben het onderzoeksbedrijf SUPER HOW en Ripple Labs de handen ineengeslagen voor een baanbrekend project genaamd Axiology.

Het project heeft tot doel cryptocurrencies, digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s) en stablecoins te testen en uit te geven, met als ultiem doel toezichthouders het volste vertrouwen te geven in de veiligheid en zekerheid van deze financiële instrumenten.

Getokeniseerde handels- en afwikkelingsinfrastructuur

Het hart van het Axiology-project ligt in een getokeniseerde handels- en afwikkelingsinfrastructuur. Deze innovatieve architectuur maakt het mogelijk dat meerdere lagen naast elkaar bestaan binnen het bestaande kapitaalmarktstelsel, wat synergieën, procesefficiëntie en het potentieel voor nieuwe bedrijfsmodellen bevordert.

Door gebruik te maken van deze geavanceerde technologische laag beoogt Axiology een robuust ecosysteem te creëren dat naadloze integratie en operationele effectiviteit bevordert.

Dr. Marius Jurgilas, de CEO van Axiology, toont zijn volledige steun voor het regelgevingskader van de Europese Unie in retailkapitaalmarkten en de cryptoeconomie. Hij benadrukt de dringende noodzaak van innovatieve infrastructuren die moeten opkomen als reactie op het veranderende landschap. Hij verklaart:

“We steunen deze richting van de EU van harte en willen voorop lopen in deze beweging,” waarbij hij tevens de toewijding van Axiology aan het bevorderen van positieve verandering en innovatie in de industrie benadrukt.

Axiology’s integratie van XRP Ledger technologie

Het is vermeldenswaardig dat Axiology gebruik maakt van de kracht van XRP Ledger (XRPL) technologie, waarbij tastbare, real-world toepassingen van tokenisatie en digitale activa worden aangetoond.

Deze integratie benadrukt de toewijding van het project om gebruik te maken van geavanceerde technologieën om efficiëntie, veiligheid en transparantie binnen het financiële ecosysteem te verbeteren.

James Wallis, Vice President of Central Bank Engagements bij Ripple, toont tevens zijn enthousiasme voor de samenwerking met SUPER HOW en het gedecentraliseerde effectenproject van Axiology.

Wallis benadrukt de onwrikbare inzet van Ripple om praktische toepassingen van CBDC’s te leveren, met een specifieke focus op het ontwikkelen van een regelgevend conforme infrastructuur in overeenstemming met de Europese Unie DLT Pilot Regime Regulation. Hij merkt op:

“Dit project zal waardevolle inzichten bieden voor toekomstige implementaties van CBDC’s, die vervolgens kunnen worden overgenomen door Europese banken.”

Door samen te werken aan het Axiology-project streven Ripple, SUPER HOW ernaar om de grenzen van het crypto- en CBDC-landschap te verleggen, innovatie te stimuleren en tegelijkertijd vertrouwen en geloof onder toezichthouders en belanghebbenden te bevorderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!