XRP haalt een nieuwe mijlpaal van 5,2 miljoen actieve wallets

Santiment, een bedrijf dat on-chain analyse uitvoert, heeft de groei van niet-lege XRP-portefeuilles benadrukt. In een tweet vergeleek Santiment de groei van deze portefeuilles met die van andere top market caps in de afgelopen zes maanden, waarbij ze de netto wijziging in deze metriek binnen die specifieke periode presenteerden.

In de afgelopen zes maanden is het aantal niet-lege XRP-portefeuilles spectaculair gestegen tot een indrukwekkende 5,2 miljoen, wat overeenkomt met een groei van 7%. Volgens gegevens van XRP Ledger-services, een XRP Ledger-explorer, zijn er momenteel 5.183.760 accounts op het XRP Ledger, die samen maar liefst 59.778.941.576 XRP vasthouden. Van deze accounts hadden slechts 1.939 een saldo van nul.

De groei in niet-lege portefeuilles zou kunnen suggereren dat er nieuwe gebruikers en investeerders het XRP-ecosysteem binnenkomen. Naarmate XRP terrein wint als een mainstream activum, willen meer mensen XRP-tokens kopen en vasthouden, wat leidt tot een toename van het aantal actieve portefeuilles.

Er zijn steeds meer nieuwkomers die zich aansluiten bij het XRP-ecosysteem. Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft zijn enthousiasme geuit over de groei van het aantal evenementen die door de XRP-gemeenschap worden geleid, waaronder het XRP Gold Coast-evenement in maart, evenals het XRP Las Vegas- en XRPL-apex. Garlinghouse is opgewonden over extra inheemse mogelijkheden voor projecten die zijn gebouwd op de Ledger, wat aangeeft dat het momentum toeneemt.

Er is een sterke toename van de beweging van inactieve tokens waargenomen op het XRP Ledger

Volgens Santiment heeft het XRP Ledger aan het begin van mei een aanzienlijke verplaatsing van slapende tokens gezien. De metriek ‘Token Age Consumed’ laat zien dat dit opvallend vergelijkbaar is met de piek in het verplaatsen van oude munten die op 13 april werd waargenomen, vlak voordat de markten instortten en XRP met -16% in waarde daalde.

Dit keer wordt echter betoogd dat deze beweging van oude munten verband houdt met mogelijk koopinteresse van belangrijke belanghebbenden, en sinds de piek in mei zijn de prijzen enigszins gestegen. Evenzo heeft het openstaande interesse op beurzen een hoogtepunt van drie weken bereikt. Op 2 mei bereikte het totale openstaande interesse van XRP op beurzen $483,4 miljoen, het hoogste sinds 13 april.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!