Amerikaanse presidentskandidaat gelooft meer in XRP dan BTC

In een recente tweet verklaarde Patrick Riley, de Republikeinse presidentskandidaat voor 2024, vol vertrouwen dat XRP Bitcoin (BTC) zal onttronen als de topcryptocurrency.

Riley betoogde dat met XRP dat slechts voor $11 verhandeld wordt, het Bitcoin zal overtreffen in zijn langdurige marktdominantie. De presidentskandidaat verkondigde dat het niet de vraag is óf, maar eerder ‘wanneer’ deze verschuiving zal plaatsvinden. Hij riep de XRP-gemeenschap op om te raden wanneer deze ingrijpende verandering zou kunnen gebeuren.

Uiteenlopende meningen van XRP-gemeenschap

Grote verschillen in reacties van de XRP-gemeenschap waren het gevolg van Riley’s voorspelling. Sommige waarnemers waren sceptisch en merkten op dat een dergelijke ontwikkeling nog nooit eerder was waargenomen, waardoor het moeilijk was om te voorspellen wanneer of zelfs als het ooit zou gebeuren.

Een gebruiker op Twitter insinueerde dat geen enkele munt ooit de marktkapitalisatie van Bitcoin heeft overtroffen. Riley antwoordde echter dat een dergelijke gebeurtenis kort plaatsvond in 2017, toen XRP Ethereum tijdelijk overtrof.

Een andere sceptische commentator suggereerde dat als XRP zou stijgen naar $11, BTC ook in waarde zou toenemen en een hevige strijd zou leveren. Hij voegde eraan toe dat XRP waarschijnlijk gecorreleerd zou zijn met Bitcoin wat betreft groeiprestaties.

Als reactie hierop liet Riley doorschemeren dat XRP zich mogelijk zal losmaken van het volgen van de koers van Bitcoin. Hij zei zelfverzekerd: “Ik weet niet zeker of we BTC nog veel langer zullen volgen,” en gaf daarmee aan dat er een mogelijke ontkoppeling tussen de twee cryptocurrencies zou kunnen plaatsvinden.

Dit is niet de eerste keer dat Patrick Riley sterke overtuigingen heeft geuit over het potentieel van XRP. In een eerdere tweet presenteerde hij een poll waarin hij zijn volgers vroeg te stemmen tussen twee opties voor de wereldreservemunt: de Japanse Yen (BRICS by Biden) en XRP (Ripple by Riley).

De pollresultaten lieten geen ruimte voor twijfel, met 95,7% van de 323 stemmen die XRP verkozen als de voorkeurskeuze.

Supporters: XRP vs. BTC

Opmerkelijk is dat de groeiende momentum achter de opkomst van XRP niet onopgemerkt is gebleven bij de bredere cryptogemeenschap. CryptoBull, een bekende pleitbezorger van XRP, keek onlangs naar BTC-maximalisten die ooit voorspelden dat XRP naar nul zou kelderen.

Een XRP-fan citeerde Riley’s tweet als reactie op CryptoBull’s post en uitte een onwankelbaar vertrouwen in het potentieel van XRP. Hij verklaarde dat de dag waarop XRP BTC inhaalt, de sceptici in verwarring zal brengen. Hij suggereerde speels dat de twijfelaars troost kunnen vinden in de pro-Bitcoin-president van El Salvador.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!