Filecoin (FIL) en The Graph (GRT) onder de snelste stijgers op CMC

Filecoin (FIL) en The Graph (GRT) hebben in de afgelopen 24 uur een sterke stijging doorgemaakt en leiden de lijst van grootste stijgers op CoinMarketCap.

Filecoin staat momenteel op de 3e plaats, met een stijging van bijna 18% in de afgelopen 24 uur, terwijl The Graph de zesde positie inneemt met een waardestijging van ongeveer 12,00%.

Op het moment van schrijven staat Filecoin op $4,79 met een handelsvolume van $548.060.889, terwijl The Graph op $0,1348 staat, met een handelsvolume van $242.291.133.

Een reactie op Twitter-controverse

Hoewel er enige speculatie is over de reden achter de plotselinge groei, toont recente nieuws over Twitter die verwikkeld raakte in een “rate limit controversy“, na de invoering van leeslimieten voor zijn gebruikers, enige correlatie.

Het social media-platform rechtvaardigde deze stap door te verwijzen naar zorgen over “extreme niveaus van data scraping en systeemmanipulatie”. Deze beslissing bracht gedecentraliseerde gegevensopslagprotocollen zoals Filecoin en The Graph onder de aandacht, die in de 24 uur daarna een groei in prijzen hebben ervaren.

De controverse rond de rate limit leidde tot debatten over de controle en toegankelijkheid van gebruikersgegevens op gecentraliseerde platforms. De stap van Twitter diende als een herinnering aan de mogelijke beperkingen en kwetsbaarheden die gepaard gaan met het vertrouwen op één enkele entiteit voor het beheer en de opslag van grote hoeveelheden gegevens.

Reclame voor gedecentraliseerde protocollen

Als reactie op deze situatie hebben voorstanders van gedecentraliseerde gegevensopslagprotocollen gewezen op de voordelen van gedistribueerde netwerken. Protocollen zoals Filecoin en The Graph maken gebruik van blockchain-technologie om gegevens op te slaan over een netwerk van onafhankelijke knooppunten, waardoor de beveiliging, gegevensintegriteit en veerkracht tegen censuur of manipulatie worden vergroot.

Filecoin positioneert zichzelf als een gedecentraliseerd en open-source opslagsysteem, waarmee ontwikkelaars cloudbestandsopslagdiensten kunnen bouwen.

Op dezelfde manier is The Graph een platform dat zichzelf promoot als een indexeerprotocol dat is ontworpen voor het opvragen van gegevens op netwerken. Het stelt individuen in staat om open API’s, bekend als subgraphs, te bouwen en vrij te geven, waarop applicaties GraphQL kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot en blockchaingegevens op te halen.

Een verandering van de bearish trend

Voorafgaand aan deze aankondiging was Filecoin bezig met een langere periode van bearish momentum, grotendeels beïnvloed door de beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om Filecoin als een effect te markeren.

De classificatie van Filecoin door de SEC als een effect heeft ertoe geleid dat een aanzienlijk aantal crypto-investeerders afstand heeft genomen van de cryptocurrency, hoewel de recente groei mogelijk op een omkering wijst.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!