Filecoin wordt gezien als een effect, volgens brief vanuit SEC

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten blijft actie ondernemen op de cryptocurrency-markt. Volgens een persbericht van Grayscale Investment zou het nieuwste slachtoffer van regelgevend onderzoek in de VS Filecoin (FIL) kunnen zijn. Het bedrijf kreeg inzicht van de toezichthouder nadat het een aanvraag had ingediend om het Filecoin (FIL) Trust-product te lanceren.

Het bedrijf verklaarde dat het op 16 mei 2023 een brief van een medewerker van de SEC had ontvangen. In de brief werd Grayscale Investments gevraagd om de aanvraag voor de lancering van het product in te trekken, omdat het als een effect zou kunnen worden beschouwd. Het bedrijf is het echter niet eens met de regelgevende autoriteit en verklaarde dat het een reactie naar het SEC-personeel zou sturen.

Verder verklaarde Grayscale dat de uitkomst van de reactie onzeker was. Dit kan ertoe leiden dat het bedrijf andere acties onderneemt of het Filecoin Trust-product verwerpt. In het persbericht staat:

“Grayscale ontving een commentaarbrief van het personeel van de SEC waarin werd verklaard dat de onderliggende activa van het Trust, FIL, voldoen aan de definitie van een effect onder de federale effectenwetten, en dat het Trust daarom lijkt te voldoen aan de definitie van een beleggingsmaatschappij onder de Investment Company Act van 1940.”

De prijs van de Filecoin-token lijkt niet sterk te zijn beïnvloed door de recente ontwikkelingen. Volgens CoinMarketCap werd FIL op het moment van schrijven verhandeld voor $4,50 met een marktkapitalisatie van meer dan $1 miljard.

Opmerkelijk genoeg komt deze actie precies op het moment dat Coinbase, een toonaangevende Amerikaanse cryptobeurs, probeert om meer regelgevende duidelijkheid te krijgen van de SEC. De beurs ging zelfs zo ver dat ze een verzoek om een bevel tot handhaving indiende om duidelijke richtlijnen voor cryptobeurzen te verkrijgen. De SEC weigerde echter aan dergelijke eisen te voldoen en beweerde dat het “tijd kost, inclusief, zoals hier, tijd om af te wegen of al dan niet een regelgevingsprocedure over dergelijke onderwerpen in gang moet worden gezet”.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!