Institutionele beleggers tonen interesse in deze drie altcoins

Digital asset manager CoinShares zei dat institutionele beleggers altcoins in de gaten houden, aangezien cryptomarkten voor de negende week op rij te maken hebben met uitstromen.

In het laatste Digital Asset Fund Flows Weekly Report constateert CoinShares dat institutionele beleggers vorige week voor $5,1 miljoen aan cryptobezit hebben verkocht, aanzienlijk minder dan in de voorgaande acht weken.

“Beleggingsproducten voor digitale activa kenden een kleine uitstroom van in totaal $5,1 miljoen dollar. Aan het einde van de week was er een kleine instroom na het nieuws dat een van ’s werelds grootste vermogensbeheerders een aanvraag heeft ingediend voor een Bitcoin ETP (exchange-traded product) in de VS, hoewel deze instroom niet voldoende was om de uitstroom van eerder deze week te compenseren. Bijgevolg werd een 9e week van uitstroom geregistreerd, waarbij deze uitstroom nu in totaal US $423 miljoen bedroeg.”

Institutionele investeerders verkochten Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), multi-asset investeringsvehikels en Tron (TRX) voor respectievelijk $0,5 miljoen, $5 miljoen, $1,2 miljoen en $0,4 miljoen.

Volgens CoinShares hebben recente crashes in altcoins instellingen er echter toe aangezet om te investeren in XRP, Cardano (ADA) en Polygon (MATIC).

“De crash van de altcoin-prijzen van vorige week zette investeerders ertoe aan posities toe te voegen, met een instroom van in totaal US $2,4 miljoen, waarbij XRP, Cardano en Polygon de focus waren, met een instroom van respectievelijk US $1 miljoen, US $0,6 miljoen en US $0,2 miljoen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!