Binance trekt zich nu ook terug uit het VK

De Britse financiële toezichthouder, bekend als de Financial Conduct Authority (FCA), heeft zojuist aangekondigd dat het, op verzoek van Binance, verschillende toestemmingen geannuleerd heeft die zijn gegeven aan de Britse tak van de cryptocurrency-beurs. Hierdoor is Binance niet langer bevoegd om gecontroleerde diensten in het land om te bieden.

Binance Markets Limited had verschillende toestemmingen van de Financial Conduct Authority (FCA) voor “activiteiten die het nooit heeft uitgevoerd of aangeboden” in het VK, vertelde een woordvoerder van Binance maandag in een verklaring per e-mail aan CoinDesk, waarin werd bevestigd dat het bedrijf had verzocht om die toestemmingen in te trekken. Hij gaf het volgende aan:

“Aangezien het onwaarschijnlijk was dat deze toestemmingen in de toekomst nodig zullen zijn, heeft Binance Markets Limited besloten dat het verstandig zou zijn om ze te annuleren in overeenstemming met de aanbevelingen van de FCA om deze up-to-date te houden. Deze beslissing heeft geen invloed op Binance.com, dat geen cryptodiensten bezit of exploiteert in het VK en alleen beschikbaar is voor Britse consumenten op basis van reverse solicitation.”

Binance heeft onlangs de stap gezet om zijn registratie bij een Cypriotische toezichthouder in te trekken, waarbij hij zei dat het zich concentreerde op minder Europese jurisdicties naarmate de nieuwe EU-regelgeving Markets in Crypto Assets (MiCA) van kracht wordt. Het bedrijf kondigde tevens vrijdag aan dat het Nederland gaat verlaten nadat het geen regelgevende goedkeuring in het land heeft gekregen.

Het bedrijf wordt ook elders geconfronteerd met regelgevende acties, waarbij zijn Amerikaanse eenheid en oprichter Changpeng “CZ” Zhao worden geconfronteerd met een rechtszaak van de Securities and Exchange Commission (SEC) wegens de vermeende verkoop van effecten en de exploitatie van een niet-geregistreerd handelsplatform. De Franse autoriteiten bevestigden vorige week dat tevens er al sinds 2022 een onderzoek loopt naar het platform wegens “zwaar witwassen van geld”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!