Binance verlaat Nederlandse markt, vanwege gebrek aan goedkeuring

‘S Werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance heeft zojuist aangekondigd dat het besloten heeft om de Nederlandse markt te verlaten. Het gaf aan dat het tot op heden nog geen VASP-registratie in Nederland heeft weten te krijgen, waardoor het genoodzaakt is om de markt te verlaten. Het gaf het volgende aan in een persbericht:

“Binance zit in een uitgebreid aanvraagproces voor registratie als virtual asset service provider (VASP) bij de Nederlandse toezichthouder. Hoewel we veel alternatieve wegen hebben onderzocht om Nederlandse ingezetenen te bedienen in overeenstemming met de Nederlandse regelgeving, heeft dit op dit moment helaas niet geleid tot een VASP-registratie in Nederland. Binance zal blijven streven naar autorisaties om onze producten en diensten aan gebruikers in Nederland te leveren.”

Zoals hierboven te lezen valt, blijft de beurs zich inzetten om alsnog goedkeuring in Nederland te verkrijgen. Het gaf verder aan dat het momenteel “voldoet aan alle EU-normen voor het voorkomen van witwassen en financieren van terrorisme, zoals blijkt uit de registraties in andere EU-landen, waaronder Frankrijk, Italië, Spanje, Polen, Zweden en Litouwen”. Het ging verder met:

“Binance blijft zich inzetten voor samenwerking met toezichthouders over de hele wereld en is er daarnaast op gericht ons bedrijf klaar te stomen om volledig te voldoen aan de nieuwe EU-regels voor crypto-activa (MiCAR).

Als gevolg van deze stap, zal het Nederlandse gebruikers een e-mail sturen met uitgebreide informatie over wat dit betekent voor hun accounts en hun activa op de beurs. Het gaf echter wel al het volgende hierover aan:

“Met onmiddellijke ingang worden geen nieuwe gebruikers die in Nederland wonen geaccepteerd. Vanaf 17-07-2023 om 00:00 UTC (17-07-2023 om 02:00 UTC+2) kunnen bestaande Nederlandse ingezeten gebruikers alleen activa opnemen van het Binance-platform. Er zijn geen verdere aankopen, transacties of stortingen mogelijk. We moedigen gebruikers aan om passende actie te ondernemen door activa van hun Binance-accounts op te nemen.”

De beurs sloot af door aan te geven dat het teleurgesteld is dat dit noodzakelijk is geworden, maar dat zal het productief en transparant zal blijven samenwerken met Nederlandse toezichthouders.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!