Gebruikte je altijd Binance? Wat nu? De beste Binance alternatieven

Zoals jullie allemaal vast wel hebben meegekregen, heeft Binance besloten om Nederland te verlaten aangezien het geen goedkeuring heeft weten te krijgen vanuit De Nederlandse Bank (DNB). Omdat de meesten van jullie waarschijnlijk wel een account op Binance hebben, zullen wij in dit artikel de beste Binance alternatieven behandelen.

Bitvavo – Populairste Nederlandse beurs

Bitvavo is een Europese exchange voor cryptovaluta, waarvan het hoofdkantoor bovendien in Nederland zit. Het is momenteel het goedkoopste handelsplatform van Nederland, en het aanbod bestaat uit ruim 190+ cryptovaluta. Dit betreft de spot markt, waar er eenvoudig crypto kan worden gekocht en verkocht. Momenteel is het echter niet mogelijk om te handelen in derivaten.

Waarom Bitvavo?

Een groot pluspunt van Bitvavo is dat de website volledig in het Nederlands is. Voor de Nederlanders die wat ouder zijn of meer moeite hebben met de Engelse terminologie is dit een groot voordeel ten opzichte van andere grote exchanges. Doordat het bedrijf gevestigd is in Nederland kan er daarnaast gebruik worden gemaakt van IDEAL om geld te storten of eraf te halen. Deze betaling is meestal binnen vijf minuten afgerond, omdat het een binnenlandse betaling betreft.

Ook kan er op Bitvavo worden gestaked. Meerdere cryptocurrencies komen hiervoor in aanmerking zoals Bitcoin, Tezos, en Tron. De rewards van het staken worden automatisch aan de wallet toegevoegd. De beloningen op Bitvavo kunnen soms oplopen tot 8%. Dit kan een extra voordeel zijn tegen inflatie, bovenop de koerswinst.

Heb je nog géén account op Bitvavo? Klik dan hier en ontvang €20 welkomstbonus!

Is Bitvavo veilig?

Bitvavo zet ook hoog in op beveiliging. Dit begint al met de beveiliging van uw account. U kunt uw account extra beveiligingen met twee-factor authenticator (2FA). Met 2FA moet elke inlog-poging worden bevestigd door middel van een code die met uw telefoon wordt gegenereerd. Op die manier is het een stuk lastiger voor hackers om toegang te krijgen tot uw account. Bovendien houdt Bitvavo regelmatig in de gaten of er verdachte inlogpogingen plaatsvinden.

Transactiekosten bij Bitvavo

Vergeleken met ander exchanges in Nederland zijn de transactiekosten op Bitvavo veel lager. Bij sommige partijen kunnen de kosten oplopen tot 1%, terwijl dit voor Bitvavo nooit meer is dan 0,25%.

Hoe zet je je cryptocurrency over?

Het is erg gemakkelijk om je cryptocurrency over te zetten van Binance naar Bitvavo, aangezien de beurs de meeste cryptocurrencies ondersteunt. Staat je cryptocurrency echter niet op Bitvavo? Dan is het verstandig om ze om te zetten naar een cryptocurrency die het platform wel ondersteunt, zoals BTC, ETH, XRP of LTC. De eerste twee zijn echter wel minder aantrekkelijke opties vanwege de hoge transactiekosten die de netwerken met zich meebrengen.

Stap over en ontvang €20 welkomstbonus!

Om de nieuwe gebruikers te verwelkomen, heeft Bitvavo een speciale actie opgezet voor de bezoekers van CryptoBenelux, waarbij jullie €20 ontvangen als jullie een account aanmaken op Bitvavo. Het enige wat je hiervoor moet doen is de volgende stappen doorlopen:

  1. Open een gratis account waarmee je gemakkelijk crypto kunt kopen, verkopen en gebruiken.
  2. Verifieer je ID en bankrekening om de €20 te ontvangen.
  3. Ontvang de welkomstbonus en start direct met traden!

Klik hier om je welkomstbonus van €20 te innen!

KuCoin – Internationale topbeurs

KuCoin werd in september 2017 gelanceerd gebaseerd in de Seychelles, wat een eiland is in de Indische oceaan ten hoogte van het Afrikaanse land Kenia. In 2013 werd de crypto exchange gecreëerd en heeft het team jaren gestoken in het verbeteren van de technische architectuur van KuCoin. Dit heeft geresulteerd in de bijnaam “the peoples exchange” en een top vijf crypto exchange in 2021. Momenteel biedt KuCoin de volgende diensten aan: Spot trading, Margin trading, P2P fiat trading, Futures trading, Staking en Lending. Dit levert de exchange aan ruim acht miljoen gebruikers verspreidt over 207 landen en gebieden over de wereld. In deze review wordt “the peoples exchange” onder de loep genomen en alle sleutelaspecten van het platform besproken.

Een lage commissie

Een interessant aspect van KuCoin is de structuur van de commissie. Als trader kan je genieten van een standaardcommissie van 0,1%, welke op verschillende manieren te verlagen is. Zo is het aanbevolen om KuCoin tokens (KCS) te holden, waardoor de commissie in KCS wordt betaald met een korting van 20%. Daarnaast werkt KuCoin met VIP-levels welke van invloed zijn op de korting van de commissie. Door KCS te holden of het trading volume te vergroten zal je VIP-level stijgen en meer korting op de commissie genereren. Een trader met een spot volume van 2000 BTC per maand geniet van 0% commissie voor de maker en 0,7% voor de taker.

De altcoin exchange

Voor de traders en holders die voornamelijk geïnteresseerd zijn in altcoins is KuCoin momenteel de beste optie. Dit komt doordat het platform over maar liefst 540 projecten ondersteund die samen bijna 1000 verschillende trading pairs hebben. Een substantieel aantal altcoins is zelfs voor het eerst op KuCoin gelaunched zoals BLOK, KDA, ZKT en MOVR. KuCoin heeft daarnaast een eigen launchpad (Spotlight) en een nieuw launchpool product (BurningDrop). De Spotlight dient als een initiële token distributie voor cryptoprojecten die in de opstartfase zitten. Gebruikers kunnen in een vroeg stadium investeren om vervolgens goede winsten te behalen. De gemiddelde return on investment (ROI) van de 14 Spotlight projecten is momenteel gelijk aan 27x. Polkadex en LUKSO zijn zelfs meer dan 100 keer over de kop gegaan. Hieronder is een figuur te zien van de ROI van deze Spotlight projecten.

Bron: HappyBlock

Een andere manier om vroeg bij nieuwe projecten te zijn is via de BurningDrop. Dit is een mechanisme waarbij de gebruiker een bepaald aantal crypto tokens vastzet voor een bepaalde periode en BurningDrop project tokens als beloning terugkrijgt. Tot nu toe heeft dit gezorgd voor een gemiddelde ROI van 3800%. In het figuur hieronder zijn de prestaties van BurningDrop tokens te zien.

Bron: HappyBlock

Heb je nog geen account op KuCoin? Klik dan hier om een account aan te maken!

Finst – De goedkoopste beurs van Nederland

Finst is een revolutionaire nieuwe cryptobeurs van 2023, gevestigd in hartje Amsterdam. Finst wil de concurrentie aangaan met andere populaire Nederlandse platformen, zoals BitvavoCoinmerce en BCM.

Finst is opgericht door twee ervaren mannen, namelijk Julien Vallet en Marcel Putina, die beiden oud Senior managers zijn van het bekende aandelenplatform DEGIRO. Samen met andere medewerkers van DEGIRO hebben ze aan het platform gebouwd. Met behulp van deze exchange stellen ze beleggers, ongeacht hun ervaring of kennis, in staat om op een veilige en transparante manier volledige controle te houden over hun transacties.

Na het succesvol afronden van de registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB), ligt hun primaire focus zich op transparantie en lage transactiekosten – die slechts 0,15% bedragen! Dit maakt Finst een van de meest aantrekkelijke exchanges in Nederland als het gaat om kosteneffecientie.

Waarom Finst?

Voor handelaren en investeerders in cryptocurrencies is het soms lastig om door de bomen het bos te zien als het gaat om welke exchange je moet kiezen. Vandaar dat we een aantal voordelen van Finst onder elkaar gezet hebben. Deze voordelen worden verderop in het artikel verder uitgelegd.

  • Oud managers van DEGIRO – Ze weten hoe de beleggingsmarkt werkt en spelen hier goed op in.
  • Veiligheid staat hoog in het vaandel – Ze werken samen met Fireblocks.
  • Goedkoopste Nederlandse beurs – 0,15% op elke transactie!
  • Veel realtime data – Finst biedt een duidelijk overzicht van je winst en verlies.

Is Finst veilig?

Een belangrijk topic op dit moment is natuurlijk veiligheid. Finst is daarom ook toegewijd aan het bieden van een platform die voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Bewijs hiervan is dat het samen is gaan werken met Fireblocks, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opslaan van digitale activa. Finst maakt daarnaast ook gebruik van Bunq, een Nederlands-gereguleerde bank voor het bewaren van geld en investeert aanzienlijk in corporate governance en beveiliging om risico’s tot een minimum te reduceren. Tot slot houdt De Nederlandsche Bank (DNB) toezicht op Finst om witwassen, terrorismefinanciering en de naleving van de Sanctiewet van 1977 te voorkomen.

Transactiekosten bij Finst

Finst stelt dat ze de goedkoopste fees in Nederland aanbieden. We hebben dit uiteraard onderzocht en dit klopt ook. Bij Finst betaal je slechts 0,15%, wat een fractie is van de 0,25% die je bij Bitvavo betaald. Uiteraard moet hieraan wel toegevoegd worden dat gebruikers die veel handelen op Bitvavo nog een korting kunnen krijgen op hun kosten.

Heb je overigens nog geen account bij Finst? Klik dan hier om te genieten van de goedkoopste tarieven!

Bitget – De cryptobeurs die Europa aan het veroveren is!

Bitget is een cryptocurrency exchange waarmee je verschillende digitale activa kunt verhandelen. Er zijn tientallen valutaparen, zoals Bitcoin (BTC) of Ether (ETH), en andere minder bekende activa: Solana (SOL), Binance Coin (BNB), Cardano (ADA), enz. De cryptobeurs biedt zowel spottransacties voor onmiddellijke levering van gekochte activa, als futurestransacties (een type transactie waarbij de onderliggende waarde na een vooraf bepaalde periode aan de koper wordt geleverd). Daarnaast biedt de beurs een algoritmische handelsoptie aan: automatic AI trading.

Bitget is opgericht in 2018. Volgens CoinMarketCap en CoinGecko behoort Bitget op basis van handelsvolume tot de top-5 van wereldwijde derivatenbeurzen.

Waarom Bitget?

Als cryptocurrency exchange biedt Bitget zijn gebruikers de volgende diensten:

  • Spothandel in digitale activa;
  • Futures;
  • Social Trading – het uitwisselen van handelsideeën tussen gebruikers om een marktbeeld te creëren en effectieve strategieën te ontwikkelen;
  • Copy Trading – transacties kopiëren van accounts van succesvolle handelaren naar accounts van gebruikers;
  • USDT-gemargineerde futures – een soort “marge”-handel (met hefboomwerking) waarbij USDT als onderpand wordt gebruikt;
  • Futures met muntmarge – een soort “marge”-handel (met hefboomwerking) waarbij andere crypto’s dan USDT als onderpand worden gebruikt.

Naast het bovenstaande biedt de beurs token staking, liquiditeitsmining, farming en een eigen lanceerplatform voor het lanceren van nieuwe projecten.

Een van de meest interessante features van Bitget is copy trading. Copy trading houdt in dat gebruikers zich registreren op een platform en hun account verbinden met dat van een succesvolle handelaar, om geld te verdienen met hun slimme en winstgevende transacties. Transacties worden automatisch gekopieerd naar de gebruikersaccount (slave-account) vanaf de master-account. Dankzij copy trading genieten de gebruikers en handelaren van het platform duidelijke voordelen: gebruikers kunnen de posities van succesvolle handelaren kopiëren om hiervan te profiteren, terwijl effectieve handelaren handelssignalen geven om posities te openen en worden beloond met de commissies die door hun volgers worden betaald. Momenteel zijn er meer dan 27.000 actieve handelaren geregistreerd op het platform.

Is Bitget veilig?

Bitget bewaart zijn cryptofondsen op aparte wallets: op cold wallets (offline) en hot wallets (online). Dit maakt het voor het bedrijf onmogelijk om geld te verliezen, zoals mogelijk zou zijn geweest als het zijn cryptocurrencies op één enkele portemonnee had opgeslagen. 

Als het gaat om beveiligingsfuncties, maakt Bitget gebruik van moderne beveiligingstechnologieën van bekende en betrouwbare bedrijven zoals Suntwin Technology, Qingsong Cloud Security, HEAP en Armors.

Bitget heeft onlangs ook zijn beschermingsfonds gelanceerd, dat bestaat uit 6.500 BTC- en $ 200 miljoen USDT-reserves om investeerders een veilige handelsomgeving te bieden.

Bovendien lanceerde Bitget zijn Proof of Reserves-pagina, die gebruikers helpt te demonstreren dat Bitget een full-reserve exchange is, zoals ondersteund door Proof of Reserves (“PoR”), met behulp van de cryptografisch gecontroleerde Merkle Tree-methode, en dat de activa van gebruikers die op het platform zijn opgeslagen, worden beschermd.

Transactiekosten bij Bitget

Voor spothandel heeft elke transactie een standaard handelsvergoeding van 0,1% voor zowel maker als nemer. Als je echter BGB-betaling gebruikt, worden de transactiekosten met 20% verlaagd. Futures trading heeft transactiekosten van 0,02% voor de maker en 0,06% voor de nemer.

Heb je nog géén account bij Bitget? Klik dan hier om jezelf aan te melden!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!