Wat is Coinmerce? Waarom is dit dé beste Nederlandse cryptocurrency-beurs?

Coinmerce is een Europees cryptocurrency-handelsplatform dat is gericht op eenvoud. Coinmerce is daarnaast geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, waardoor het mogelijk is om te betalen met Europese betaaloplossingen. De afgelopen maanden zijn er steeds meer cryptocurrency-exchanges in opspraak gekomen doordat deze niet over de juiste registraties beschikten. Coinmerce is een broker die zich op dit vlak onderscheidt en volledig via Europese normen is gebouwd. In deze review wordt er gekeken naar de andere vlakken waarop Coinmerce zich onderscheidt en worden de belangrijkste functies van het platform besproken. 

Missie en visie 

Coinmerce is als klein team, bestaande uit Nederlanders, opgericht in 2017. De focus van de broker ligt daarnaast op de klanten van alle ervaringsniveaus. Ook staat veiligheid hoog in het vaandel. Het is dan ook de visie van Coinmerce om een eenvoudige manier te bieden om cryptocurrencies te kunnen beheren. Dit sluit ook aan bij de missie die het team heeft namelijk door cryptocurrency te kunnen aanbieden voor iedereen. Door de eenvoud en servicegerichte instelling van Coinmerce heeft het platform sinds 2017 dan ook een sterke groei meegemaakt. 

Zonder community is er geen Coinmerce. Dit is een aspect wat zeer serieus genomen wordt door de broker en dit is ook terug te zien in de kernwaarden. De waarden zijn integriteit, toegankelijkheid en innovatie. Coinmerce is van mening dat veiligheid op nummer één komt. Volgens Coinmerce gaat altijd transparant om de klanten waardoor de exchange als betrouwbaar wordt gezien. Ook heeft de exchange een platform weten te creëren waarbij iedereen in begrijpbare taal gebruik kan maken van de beste ervaring op het gebied van handelen. Tot slot wil Coinmerce altijd middels samenwerkingen het platform naar een hoger plan tillen. Door te investeren en te innoveren wil de exchange altijd streven naar een betere versie van zichzelf en voor de klanten. 

>>> Heb je nog géén account op Coinmerce? Klik dan hier om jezelf aan te melden! <<<

Cadeaubonnen 

In de winkel in Amstelveen is ook een giftcard te kopen. Er bestaan giftcards tussen de €25,-en €1000,-. De giftcard kan vervolgens aan vrienden of familie worden gegeven, waarmee zij de kaart kunnen gebruiken op de Coinmerce App of de website. 

Nieuws en kennisbank 

Net als CryptoBenelux heeft Coinmerce ook een nieuwsrubriek waar eens in de paar dagen nieuws gedeeld wordt over actuele onderwerpen. Daarnaast beschikt het over een kennisbank waarbij veel topics over blockchain, crypto, coins, economie en de website van Coinmerce worden behandeld. Ook worden veel gestelde vragen en duidelijke aspecten binnen de onderwerpen behandeld. 

Mobiele applicatie 

Coinmerce heeft ook als een van de weinige cryptocurrency-exchanges een volledige mobiele applicatie die voor zowel Android- als iOS gebruikers toegankelijk is. Het is tevens ook de eerste Nederlandse exchange die een app beschikbaar heeft gesteld. 

Registreren bij Coinmerce 

Om een account aan te maken bij Coinmerce die je een identiteitsbewijs bij de hand te hebben. Een identiteitskaart, een paspoort of een rijbewijs schikken hiervoor. Ook dient er middels een camera (webcam of selfiecamera op een mobiele telefoon) een foto te worden geüpload die correspondeert met het aangeleverde identiteitsbewijs. Vervolgens moet je gegevens van jouw bankrekening koppelen aan het account waardoor er middels iDEAL crypto kan worden aangeschaft. 

Bij het aanmaken van een account kan er direct een beloning worden geclaimd. Registratie via deze link en een aankoop van minimaal €100,- zorgen dat jij €10,- aan Bitcoin verdiend. Let op: alleen nieuwe account komen voor de beloning in aanmerking. 

>>> Heb je nog géén account op Coinmerce? Klik dan hier om jezelf aan te melden! <<<

Het kopen, verkopen en swappen van crypto 

Na de registratie ben je klaar om de eerste aankoop van crypto te doen. Het proces is erg eenvoudig. Op de website ga je namelijk naar het token die jij graag zou willen kopen. Het aantal tokens kan worden geselecteerd evenals het totale aanschafbedrag in euro’s. Zodra de aantallen zijn ingevuld kan de gewenste betaalmethode worden geselecteerd en de bestelling worden afgerond. Direct na de aanschaf zijn de tokens in jouw wallet te vinden. 

Op dezelfde manier kan er crypto worden verkocht. Het aantal tokens of het totale bedrag in euro’s kan worden geselecteerd waarna er kan worden verkocht. De tokens worden dan opgezet in Coinmerce Coins (CM) waarvan de waarde van 1 coin gelijk is aan 1 euro. Je kan er ook voor kiezen om de CM-tokens te laten uitbetalen, door in de wallet op verkopen te drukken. Na de bevestiging zal de aanvraag gemiddeld binnen 2 werkdagen worden voltooid. 

Ook is er een mogelijkheid om cryptocurrencies te swappen voor een andere cryptocurrencies. Zodra je naar de pagina gaat van de coin die je wilt swappen en op swap klikt, kan je selecteren hoeveel tokens je wil swappen. Vervolgens kan de andere crypto worden gekozen die je graag zou willen kopen. 

De cryptocurrencies op Coinmerce 

Coinmerce heeft een groot arsenaal aan cryptocurrencies die verhandeld kunnen worden. Er zijn meer dan 160 verschillende cryptocurrencies, waaronder de grote cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Cardano (ADA) en Solana (SOL). USD Coin (USDC) is de meest gebruikte stablecoin op het platform. Naast de grote cryptocurrencies, zijn er ook veel kleinere coins op het platform. Ook zijn er veel applicaties van grote blockchains, zoals Polkadot (DOT) en Solana. Bij elke coin staat alle informatie over het project, de marktkapitalisatie en hoe de coin gekocht kan worden. 

Coinmerce heeft ook een Proof-of-Stake (PoS)-programma. Via de exchange kan er met een simpele druk op de knop worden gestaked. Momenteel zijn er 12 cryptocurrencies die kunnen worden gestaked. Het betreft enkel de flexibele versie van staken, wat betekend dat de tokens op elk moment uit de staking gehaald kunnen worden. De beloningen liggen tussen de 4% en 10%. 

Ook heeft Coinmerce een Earn-programma waarbij er eveneens beloningen kunnen worden verdiend op de cryptocurrency holdings. Er zijn meer dan 30 tokens die momenteel ingezet kunnen worden om passief inkomen te genereren. De beloningen lopen uiteen van 0,45% tot 15%. Bijna alle grote cryptocurrencies, zoals BTC, ETH en BNB, komen hiervoor in aanmerking. Ook is er een optie om stablecoins in te zetten voor beloningen. Dit is een goede optie voor diegenen die de huidige markt te volatiel vinden. De beloningen op stablecoins lopen op tot 6% op jaarbasis. 

Daarnaast biedt Coinmerce het gebruik van handelsbots aan. Er zijn 10 verschillende handelsalgoritmes gecombineerd die gebruik maken van risicovolle strategieën. Hierdoor is de bot evenwichtig en kan het op een agressieve manier hogere winsten behalen zonder zelf risico te lopen. De bot van Coinmerce heeft een gemiddelde opbrengst van 5,61%. 

Betalingsopties op Coinmerce 

Zoals in de inleiding werd beschreven, beschikt Coinmerce over ene breed arsenaal aan betalingsopties. Het is namelijk mogelijk om via iDEAL, Bancontact, Sofort, MasterCard, Visa en SEPA-betalingen te doen aan het platform. Ook kan er van deze opties worden genoten bij het uitcashen van cryptocurrencies. Bij het kopen van cryptocurrencies kan er daarnaast voor worden gekozen om direct te kopen met fiat-valuta. Op deze manier kunnen er slechts in één stap cryptocurrencies worden zonder tussenstap. 

Doordat Coinmerce is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, is het voor gebruikers in Nederland aan te raden om voor iDEAL te kiezen om cryptocurrencies aan te schaffen en uit te laten betalen. Grote exchanges zoals Binance beschikken niet over een registratie en dus ook niet over de iDEAL-optie, met uitzondering van Coinbase die onlangs is geregistreerd. 

>>> Heb je nog géén account op Coinmerce? Klik dan hier om jezelf aan te melden! <<<

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!