Ava Labs CEO: Angst voor blockchain kan desastreuse gevolgen hebben

Ava Labs CEO Emin Gün Sirer heeft Amerikaanse functionarissen opgeroepen om verantwoorde blockchain-innovatie te koesteren en te ondersteunen, waarbij hij waarschuwt voor rampzalige gevolgen als ze dat niet doen. De opmerkingen van Sirer ter verdediging van wat hij beschrijft als een “revolutionaire technologie” maken deel uit van een getuigenis die hij op 13 juni zal geven aan het Huiscomité financiële diensten van de Verenigde Staten. Het publiek zal onder meer bestaan uit voorzitter Patrick McHenry, ranglijstlid Maxine Waters en andere leden van het Huiscomité.

Het doel van Gün Sirer’s getuigenis is om uit te leggen hoe blockchain de samenleving kan “transformeren” door digitale diensten “efficiënter, betrouwbaarder en toegankelijker voor iedereen” te maken. Hij gaf het onderstaande aan op Twitter:

“Mijn schriftelijke getuigenis voor de hoorzitting van het Huiscomité financiële diensten over blockchains en de toekomst van digitale activa is nu openbaar.”

Dit komt temidden van een reeks handhavingsacties door de Amerikaanse Securities Exchange Commission en de aangegeven plannen van de Amerikaanse senator Elizabeth Warren om een “anti-crypto leger” op te bouwen. Maar Gün Sirer vreest dat dergelijke acties averechts kunnen werken, met ernstige gevolgen voor de economie van het land:

“Het niet erkennen van de kracht van blockchaintechnologie – hetzij door een gebrek aan begrip of door ongegronde angst voor de technologie – zal rampzalige gevolgen hebben.” Claim je wallet-ID en maak moeiteloos gebruik van crypto on/off-ramps. Klaar, af, XGo! “

Hij voegde eraan toe dat het “niet bieden” van een “zinnig regelgevend kader” niet alleen economische groei zal ondermijnen, maar ook “het gemakkelijker zal maken voor slechte actoren om illegale activiteiten uit te voeren.”

De CEO van Ava Labs legde uit dat de VS “de eerste golf van de internetrevolutie” in de vroege jaren 2000 heeft gewonnen omdat het “verantwoorde vrijheid om te innoveren” mogelijk maakte. Hij roept nu Amerikaanse functionarissen op om “hetzelfde pad te volgen” in wat hij beschrijft als een steeds “digitaal-georiënteerde wereld”. Hij meldde het volgende:

“Naarmate we ons meer naar een digitaal-georiënteerde wereld bewegen, geholpen door AI, virtual reality en een samenleving vanuit huis, zullen we steeds meer moeten vertrouwen op de digitale overdracht en programmeerbaarheid van waarde. Blockchains zijn het duidelijke technologische antwoord op deze behoeften.”

Het onderstaande werd hieraan toegevoegd:

“De markt voor het digitaliseren van de activa van de wereld en het veilig overdragen van waarde via internet is groter dan de som van de waarde van alle bestaande activa.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!