CFTC-voorzitter voorspelt meer regulerende acties in de cryptomarkt

De cryptomarkt wordt nauwlettend onder de loep genomen door regelgevers in de Verenigde Staten, wat nieuwe ontwikkelingen met zich meebrengt in de handhaving van de cryptoregulering. Met tal van handhavingsmaatregelen die het afgelopen jaar zijn ingevoerd, heeft Rostin Behnam, de voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), laten doorschemeren dat er meer strengere maatregelen op komst zijn.

De inspanningen van Robinhood zouden de druk voor regelgeving van crypto kunnen verhogen

Volgens een update van Fox Business Correspondent Eleanor Terrett, voorspelt de voorzitter van de CFTC een nieuwe golf van handhavingsacties in de cryptocurrency-sector in de komende 6 tot 24 maanden.

Robinhood kreeg de eerste klap toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een Wells Notice uitvaardigde voor zijn crypto-activiteiten onder Robinhood Crypto. De SEC beschuldigt het bedrijf van schendingen van Secties 15(a) en 17A van de Securities Exchange Act. Dit kan leiden tot een civiele verbodsmaatregel, een openbare administratieve procedure en mogelijk een bevel tot staken en desisteren tegen het cryptohandelplatform.

Behnam riep vorige maand wetgevers op om wetgeving inzake crypto-regulering aan te nemen. Deze voorgestelde regelgeving is bedoeld om Amerikaanse investeerders te beschermen en de stabiliteit van de financiële markt te waarborgen. De voorzitter van de CFTC hoopt de toezichtsbevoegdheid van de commissie over digitale activa te vergroten.

Deze oproep van Behnam gaat verder dan alleen crypto-regulering. Richtlijnen van het Congres kunnen helpen om meer duidelijkheid te bieden, aangezien de CFTC en SEC vaak tegenstrijdige standpunten innemen bij het toezicht op crypto.

CFTC voorzitter in de schijnwerpers

Ook de voorzitter van de CFTC staat momenteel in de schijnwerpers van Amerikaanse wetgevers. Dit gebeurt tegelijkertijd met de voorspelling van strengere handhaving in de wereld van cryptovaluta, waarbij senator Elizabeth Warren voorop loopt in de beschuldigingen tegen Behnam. Senatoren dringen aan op openbaarmaking van de interacties en communicatie tussen Behnam en Sam Bankman-Fried.

De opgevraagde documenten omvatten een gedetailleerd verslag van alle vergaderingen, telefoongesprekken en e-mails tussen Behnam en Bankman-Fried gedurende de ambtstermijn van de voorzitter. Terwijl de CFTC zich klaarmaakt om haar handhavingsinspanningen op te voeren, kunnen belanghebbenden in de cryptowereld te maken krijgen met verhoogd toezicht van alle kanten.

Hoewel de exacte details van de aankomende handhavingsmaatregelen nog moeten blijken, bereiden waarnemers en deelnemers in de sector zich voor op een strengere regelgevende omgeving. Gezien de volatiliteit van crypto-activa kan de voorspelling van de CFTC de marktsentimenten in de komende dagen beïnvloeden, omdat investeerders proberen hun activa te beschermen

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!