Glassnode: $325 miljoen aan ETH kan op de open markt komen na Shapella

Meer dan $325 miljoen aan Ethereum (ETH) kan op de open markt komen na de recente Shapella-upgrade van het project, aldus het cryptografische analysebedrijf Glassnode. In een nieuwe blogpost onderzocht Glassnode-analist Alice Kohn verschillende groepen stakers om te schatten hoeveel ETH er na Shapella verkocht zal worden. Het volgende werd gemeld:

“Onze beste schatting is gebaseerd op een update van 50% intrekkingsgegevens, onze segmentatie van depositohouders en aannames over investeerdersovertuiging en winstgevendheid. We schatten dat er in totaal 170.000 ETH verkocht zal worden, ook omdat we verwachten dat het aantal uittredende validatoren zal verdubbelen rond de Shanghai-upgrade.”

Met Ethereum die op het moment van schrijven wordt verhandeld voor $1.916, zou die voorraad ETH meer dan $325 miljoen waard zijn. De zogenaamde Shapella-upgrade is een combinatie van de twee recente Ethereum-upgrades: Shanghai, die veranderingen aanbracht in de uitvoeringslaag van het project, en Capella, die veranderingen aanbracht in de consensuslaag.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

De upgrades gingen woensdag in, waardoor validators voor het eerst ETH konden terugtrekken uit Ethereum’s proof-of-stake blockchain na de overgang van het proof-of-work-consensusmechanisme.

Kohn erkent dat er na Shapella een meer extreme uitkomst zou kunnen zijn. Als de totale opgebouwde beloningen en het maximale bedrag aan inzet per week worden opgenomen en verkocht, zegt ze dat 1,54 miljoen ETH ter waarde van bijna $2,95 miljard op de open markt kan komen. Zelfs in dat scenario zei Kohn echter dat er geen reden is tot paniek. Hij gaf namelijk het onderstaande aan:

“Zelfs in het extreme geval waarin het maximale bedrag aan beloningen en inzet wordt opgenomen en verkocht, ligt het verkoopvolume nog steeds binnen het bereik van het gemiddelde wekelijkse volume van de inkomende beurs. Daarom concluderen we dat zelfs het meest extreme geval een acceptabele impact zal hebben op de prijs van ETH.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!