Analist waarschuwt voor daling van Ethereum koers

De veel gevolgde cryptocurrency-analist Benjamin Cowen heeft in een nieuwe strategiesessie op YouTube zijn vooruitzichten voor Ethereum (ETH) voor de tweede helft van het jaar bijgewerkt nu Bitcoin (BTC) het niveau van $30.000 bereikt. De analist vertelde zijn 785.000 abonnees dat de Ethereum koers mogelijk eerst verder zal zakken, voordat het een nieuwe all-time high bereikt.

Cowen ging in zijn video verder met stellen dat in de jaren dat de cryptomarkt zich in een herstelfase bevindt, Bitcoin beter presteert dan altcoins. Hij waarschuwde ook dat als de koningmunt naar beneden gaat, altcoins veel sneller kunnen instorten. Hij beschreef het als volgt:

“De hersteljaren kunnen nog steeds wreed zijn voor de altcoin-markt in het algemeen. En dus als we nadenken over de periode die een soort van fase van het jaar is waarin we stijgen, de fase van het jaar waarin we dalen, moeten we niet vergeten dat Bitcoin tijdens het hersteljaar de neiging heeft beter te presteren dan een meerderheid van de altcoin-markt.

Ik beschouw ETH niet echt als een alt, maar alleen als je erover nadenkt in termen van hoe de altcoin-markt in het algemeen zal presteren ten opzichte van Bitcoin, kan de altcoin-markt nog steeds erg instorten, zelfs wanneer Bitcoin gaat naar beneden, en het kan sneller naar beneden gaan dan Bitcoin.”

Cowen zei tevens dat hij niet gelooft dat de cryptomarkten volledig zullen herstellen en nieuwe recordhoogtes zullen bereiken totdat de Federal Reserve stopt met het verhogen van de rentetarieven om de inflatie te verlagen en begint met kwantitatieve versoepeling (QE), dat is wanneer de Fed liquiditeit injecteert in de markten zoals door obligaties te kopen. Hij gaf het volgend hierover aan:

“Dus dit is iets waar mensen volgens mij aan moeten denken als ze nadenken over hoe Ethereum waarschijnlijk zal presteren in de tweede helft van het jaar. Ik vermoed dat je nog een beweging terug naar beneden zult zien voordat je een aanhoudende beweging naar boven krijgt.

De realiteit is dat ik pas echt een aanhoudende beweging naar nieuwe hoogtepunten zie aankomen als we terugkeren naar een periode van QE. En totdat we op dat punt terugkomen, denk ik dat deze bewegingen uiteindelijk zullen vervagen. Ik weet dat het nogal vluchtig is. We zijn hier het afgelopen half jaar nogal wat heen en weer geweest tussen $1.000 en $2.000.

Maar het is belangrijk om te onthouden dat voor de altcoin-markt tijdens het hersteljaar voor Bitcoin de hype veel sneller kan verdwijnen dan voor Bitcoin. En dat zie je ook terug als de dominantie van Bitcoin langzaam maar zeker hoger wordt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!