Ethereum Shapella is nu live op mainnet!

Het is alweer een tijdje geleden dat The Merge van Ethereum live ging. Ethereum (ETH) is nu terug met de tweede grote upgrade – Shapella – en heeft belangrijke voordelen te bieden aan de gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers. Om te beginnen optimaliseert Ethereum Shapella de kosten voor bepaalde transacties. Hoewel de details beperkt zijn tot deze enkele verklaring, is het goed om aan te nemen dat de economische invalshoek niet lang meer op de gebruikers wordt overgedragen.

Vervolgens komt wat vaak het middelpunt van de discussie is geweest. Ontwikkelaars en validators kunnen nu gebruikmaken van de mogelijkheden van Shapella en hun ingezette ETH uit het netwerk halen.

Voor de ontwikkeling heeft de gemeenschap twee opties als het gaat om het intrekken van hun ingezette ETH. Dit zijn gedeeltelijke en volledige opnames. Beide zijn besproken vóór de implementatie van Ethereum Improvement Proposal 4895, ook wel bekend als EIP-4895.

Shapella is nu live!

Uitgebracht op het mainnet in tijdperk 620.9536, markeert dit een belangrijke verandering voor Ethereum waarin fondsen die voorheen niet toegankelijk waren, zijn ontgrendeld.

Door de soorten opnames onder EIP 4895 te omcirkelen, kunnen gebruikers en validators ofwel de volledige ingezette ETH of een deel ervan intrekken, afhankelijk van hun behoeften. Voordat we verder gaan, moet worden opgemerkt dat niet de volledige ETH op het netwerk momenteel beschikbaar is voor opname. Logisch gezien het feit dat dit alleen maar zou leiden tot sterke schommelingen in de prijs van Ethereum.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Als je voor een gedeeltelijke opname kiest, wordt Ethereum automatisch verdeeld onder validators en wordt ervoor gezorgd dat het saldo op 32 ETH blijft, een punt dat nodig is om de status van validator te behouden. Vervolgens houdt volledige opname in dat de validator volledig wordt afgesloten met het doel om ingezette fondsen op te nemen.

Ethereum koers loopt gevaar?

Naar verluidt zit er 18 miljoen ETH in het netwerk. Dit komt ruwweg neer op $33 miljard. Opnames, gedeeltelijk of volledig, kunnen schommelingen in de Ethereum koers veroorzaken. De grafiek bevindt zich op het laagste punt, met houders die niet echt van plan zijn hun inzet te verkopen. Zal Ethereum omhoog gaan? Of zal het toch dalen? Dit zal alleen de tijd uitwijzen.

Alexander Esin, de Chief Executive Officer van P2P.org, heeft zijn gedachten met de media gedeeld en stelt dat de meeste houders onder water staan ​​tegen de marktprijs die momenteel heerst. Esin heeft verder toegevoegd dat veel houders daadwerkelijk voor een lange periode aan Ethereum zijn toegewijd.

De CEO van P2P.org heeft ook gezegd dat zij geloven dat ETH die wordt ingetrokken, zal worden aangepast aan nieuwe validators om beloningen samen te stellen.

Aangenomen wordt dat ETH momenteel nog veel ruimte heeft om te stijgen, met speculaties dat het de komende dagen in de bullish fase zal komen. Houders die lange tijd aan de Ether vasthouden, zullen minder snel worden beïnvloed door de fluctuaties die kunnen voortvloeien uit de implementatie van Shapella. Hetzelfde kan niet gezegd worden van de handelaren die short zijn gegaan op de munt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!