Cryptomarkt kleurt rood door Silvergate crisis

De cryptomarkt heeft te maken gehad met een scherpe uitverkoop na het zorgwekkende nieuws vanuit de cryptobank Silvergate, dat gisteren een zorgwerkende verklaring aflegde over haar toekomst.

Silvergate zei dat het zijn “vermogen om zijn continuïteit te handhaven” evalueert en zijn jaarverslag naar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft uitgesteld.

De aandelen van Silvergate kelderden direct en sloten donderdag 57,72% lager. Het handelt momenteel op $5,72 met een marktkapitalisatie van $181 miljoen.

Bedrijven verbreken banden met Silvergate

Na het nieuws hebben verschillende cryptobedrijven verklaringen afgelegd over hun blootstelling aan en relatie met Silvergate. Coinbase heeft aangekondigd dat het de banden met Silvergate verbreekt en zijn bankactiviteiten naar Signature Bank verplaatst. De beurs zei dat het “de minimis bedrijfsblootstelling aan Silvergate” heeft.

Circle, de uitgever van de stablecoin USDC, zei ook dat het bezig is met “het afwikkelen van bepaalde diensten met [Silvergate] en het informeren van klanten.” Galaxy en Paxos zeiden ook dat ze de banden met Silvergate verbreken, terwijl Tether verzekerde dat het geen blootstelling had aan de bank.

Cryptomarkt bloedt

Als gevolg van dit slechte nieuws kelderde Bitcoin (BTC) met 5% in 30 minuten en handelt op het moment schrijven van $22.337, volgens gegevens van CoinGecko. De grootste cryptocurrency verloor ongeveer $23 miljard aan marktkapitalisatie.

Andere munten zoals Ethereum (ETH), Polygon (MATIC), Dogecoin (DOGE) en Solana (SOL) daalden ook allemaal tussen de 4 en 7 procent. Hierdoor bedraagt de totale crypto-marktkapitalisatie momenteel ongeveer $1,07 biljoen.

De trapsgewijze liquidaties in alle cryptocurrencies verergerden de plotselinge prijsdaling. Volgens gegevens van CoinGlass zag de cryptomarkt alleen al in de afgelopen 24 uur $243,5 miljoen geliquideerd worden.

Andere factor

Zoals gezegd houdt de scherpe uitverkoop mogelijk verband met de verklaring van Silvergate. Daarnaast kan de plotselinge daling van de cryptomarkt ook verband houden met de hoger dan verwachte inflatiecijfers in de Verenigde Staten en Europa.

Deze twee factoren samen zorgen ervoor dat er onzekerheid heerst in de markt, wat op zijn beurt weer ervoor zorgt dat investeerders hun geld uit de markt halen. Het is echter belangrijk om jezelf rustig te houden in deze periodes en geduldig af te wachten tot de storm weer gaat liggen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!