Populaire analist verwacht stijgingen voor altcoins

De veel gevolgde Nederlandse analist Michaël van de Poppe gaf onlangs aan dat hij denkt dat de cryptomarkt zich opmaakt voor een marktbrede stijging, ondanks de tekenen van vertragende economische activiteit.

Van de Poppe vertelde zijn 716.300 volgers op X dat hij optimistisch is over crypto nadat de Amerikaanse arbeidsmarkt in april de schattingen niet had gehaald. Hij denkt dat, vanwege de slechte Amerikaanse cijfers, de geldprinter weer aan gaat om de arbeidsmarkt te ondersteunen. Hij beschreef het als volgt:

“Verschrikkelijke economische cijfers -> DXY (Amerikaanse dollarindex) omlaag, bovendien zullen de argumenten voor QE (kwantitatieve versoepeling) en renteverlagingen toenemen, waardoor de risicovolle activa zullen stijgen.

Bitcoin terug [boven] $61.600.

FOMC (Federal Open Market Committee) was het dieptepunt voor de markten en de altcoin-bullmarkt is begonnen.”

Kijkend naar de marktkapitalisatie van alle altcoins, voorspelt de handelaar dat de alt-markt een consolidatieperiode zal meemaken voordat hij zich zal herstellen naar nieuwe recordhoogtes. Hij gaf het onderstaande aan:

“De totale altcoin-marktkapitalisatie heeft over het algemeen het dieptepunt van deze correctie bereikt. Ik denk dat $880-$920 miljard het gebied is waar het zich zal stabiliseren, voordat een run naar het hoogste punt ooit aan de horizon ligt.”

De analist zei tot slot ook dat de terugkeer van detailhandelaren nu in zicht is. Hij gelooft dat ze de cryptomarkten zullen betreden zodra altcoins aanzienlijke winsten boeken. Hij sloot af met:

“Retail is niet eens op de markt, terwijl Bitcoin rond de hoogste niveaus ooit staat.

Wanneer komen ze terug?

Het zal waarschijnlijk na deze zomer zijn wanneer altcoins een vlucht beginnen te nemen.

Ze bezitten altcoins, dus als deze beginnen te draaien, springen ze er weer in.

Dit betekent dat je nog vroeg bent.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!