Bitcoin zal in maart $32k bereiken, aldus analist

De duizelingwekkende stijging van Bitcoin (BTC) tot $25.000 heeft de cryptomarkt verrast, en topexpert Michael van de Poppe, die sinds het begin van het jaar optimistisch is over de koningsmunt, heeft een nieuwe voorspelling uitgebracht over wanneer de munt $30.000 zal bereiken.

Zal de Bitcoin koers de komende week $30.000 bereiken?

Van de Poppe heeft gegarandeerd dat de periode van maart tot juni een feest zal zijn. Zelfs terwijl de expert verwacht dat er in de loop van deze maand enige afvlakking zal zijn, is hij er zeker van dat de Bitcoin koers tegen 15 maart $32.000 zal bereiken.

De waarde van Bitcoin op het moment van schrijven is ongeveer $24.757, en Michael zei dat het normaal is dat de nummer één cryptocurrency een beetje achteruitgaat nadat het het weerstandsniveau van $25.000 heeft bereikt. Hij raadt dan ook aan om $22,8k in de gaten te houden als een cruciale ondersteuning om vast te houden, en daarna zullen we weer HL’s maken voor de voortzetting van de opwaartse trend.

Volgens de expert zijn marktcorrecties in cryptocurrencies meestal vrij kort, vooral in bullish markten. Wanneer de markt hogere tijdsbestekniveaus heeft getest, zullen deze vaak in prijs stijgen.

Hoe komt de stijging?

De laatste tijd is er een stijging in de vraag naar Bitcoin als gevolg van het optreden van de overheid in de Verenigde Staten en CPI-statistieken. Daarnaast werd uit gegevens van Santiment duidelijk dat het massaal kopen van Tether (USDT) van shark- en whale-adressen enorm geholpen heeft om deze rally te versnellen.

Het bedrijf gaf aan dat deze investeerders in de afgelopen 10 weken $2,74 miljard aan USDT hebben verzameld, waardoor hun koopkracht voor digitale ruimte met 16% is toegenomen. Het tweette het volgende:

“Als we redenen identificeren waarom Bitcoin voor het eerst in acht maanden boven de $25.000 kan stijgen, kunnen we beginnen met de belangrijkste koopkracht van Tether Shark en Whale die sinds begin december toenam. De belangrijkste belanghebbenden blijven laden voor meer aankopen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!