Bitcoin stijging komt door toenemende stablecoin aankopen van whales

Crypto-analyseplatform Santiment zei dat het massaal kopen van Tether (USDT) helpt om de rally van Bitcoin (BTC) aan te wakkeren. Het gaf aan dat haaien- en whale-adressen in de afgelopen 10 weken snel $2,74 miljard aan USDT hebben verzameld, waardoor hun koopkracht voor digitale ruimte met een gecombineerde 16% is toegenomen. Het tweette het volgende:

“Als we redenen identificeren waarom Bitcoin voor het eerst in acht maanden boven de $25.000 kan stijgen, kunnen we beginnen met de belangrijkste koopkracht van Tether Shark en Whale die sinds begin december toenam. De belangrijkste belanghebbenden blijven laden voor meer aankopen.”

Santiment zei ook dat het erop lijkt dat de prijsdominantie van Bitcoin plotseling toeneemt, wat aangeeft dat het handelsvolume en de whales weggaan van de altcoin-ruimte en overstappen op Bitcoin – nadat ze in januari veel altcoins naar grote rally’s stuurden. Het zei het onderstaande:

“Bitcoin is tot $22.900, en het zag ongeveer zes uur geleden een mooie geïsoleerde prijspomp die het voor het grootste deel van het altcoin-pakket duwde. Januari was de tijd van alt-herstel, dus houd walvissen in de gaten en het handelsvolume verschuift naar BTC.”

Ten slotte gaf Santiment aan dat Bitcoin in staat was zich te verzetten tegen het bearish marktsentiment door een lichte stijging van het aantal adressen met 100 tot 1.000 BTC, waardoor de koningscrypto naar een zesmaands hoogtepunt van $24.200 ging. Het sloot af met:

“Bitcoin is gelanceerd naar een hoogtepunt in zes maanden, wat het bearish handelssentiment verraste. Met prijzen die voor het eerst sinds 14 augustus 2022 boven de $24.200 zijn gestegen, moet u letten op stijgende whale-adressen als een teken van toegenomen vertrouwen van de belangrijkste belanghebbenden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!