Solana integreert met Brave Browser voor DApp-ondersteuning

Solana (SOL) heeft zich momenteel weten te herpakken na een paar dagen van prijsconsolidatie. Gisteren werd bekend dat het snelle smart contractprotocol een nieuwe samenwerking heeft afgesloten met Brave New Browser. Op het moment van schrijven is SOL met ruim 1% gestegen tot een prijs van $23,63.

Brave maakte op Twitter bekend dat Solana dApp-ondersteuning nu beschikbaar is in de browser. Gebruikers kunnen nu verbinding maken met top applicaties op Solana, zoals Magic Eden, Orca, Jupiter Exchange en anderen om hun DeFi– en NFT-gerelateerde transacties uit te voeren. Brave liet het onderstaande weten op Twitter:

“@Solana DApp-ondersteuning is nu beschikbaar op Brave voor iOS en Android! Naast het opslaan, verzenden en kopen van SPL-tokens in de portemonnee, kunt u nu ook verbinding maken met en communiceren met apps zoals @MagicEden, @Orca_so en @JupiterExchange, rechtstreeks in uw browser-app.”

De integratie met Solana is mogelijk gemaakt op zowel de mobiele als de webversie van de browser. Het gebruik van het platform is alomvattend en flexibel en gebruikers kunnen kleine beloningen verdienen in de vorm van Basic Attention Token (BAT).

Waarschijnlijk zal de integratie van Solana een gunstig effect hebben voor het hele ecosysteem rondom de blockchain. Dit komt omdat de browser wereldwijd meer dan 62 miljoen actieve gebruikers heeft. Solana werd begin 2022 en vooral eind 2021 gezien als een voornaamste kandidaat om Ethereum (ETH) van de troon te stoten als grootste altcoin, wat Solana de status als Ethereum-killer gaf. Vanwege veel problemen met het online houden van het netwerk en later in 2022 de blootstelling aan de FTX-exchange en haar FTT-token, hebben er echter voor gezorgd dat de prijs van het activum in een vrije val terecht was gekomen.

Doordat Solana er nu voor kiest om uit te breiden naar plekken waar er potentiële nieuwe gebruikers en/of investeerders heeft zijn voordelen op de korte en de lange termijn. Het voordeel wordt het best belichaamd in het potentieel voor deze nieuwe gebruikers om op SOL-acquisitie te gaan, wat een positieve invloed zou kunnen hebben op de prijs.

Ondanks het rampjaar van 2022 voor Solana, behoort de altcoin dit jaar tot de best presterende cryptocurrencies, terwijl de groei van de munt in de afgelopen week wel is vertraagd. Hoewel de vroege prestaties in de Year-to-Date (YTD)-periode werden aangewakkerd door de massale omarming van de sensationele meme-munt Bonk (BONK), is het tij enigszins gekeerd. Solana heeft als gevolg hiervan een zeer uniek en positief fundament nodig dat zijn ecosysteem nieuw leven kan inblazen. De DeFi- en NFT-ecosystemen van Solana zijn echter nog redelijk robuust. Toch blijft het protocol achter doordat het nog steeds geen bekende protocolupgrade gepland staat in haar roadmap, iets dat anders ligt bij concurrenten Cardano (ADA) en Ripple (XRP).