Deze drie altcoins kunnen het goed gaan doen in 2023, aldus Santiment

Volgens het prominente marktanalysebedrijf Santiment laten een drietal altcoins gezonde tekenen zien op weg naar 2023. Het gaf namelijk aan dat de interoperabiliteitsblockchain Quant (QNT), het metaverse protocol Decentraland (MANA) en de gaming-blockchain Enjin Coin (ENJ) een mooi jaar kunnen verwachten.

Santiment zei dat er een sterk afnemend aanbod van de drie altcoins op cryptocurrency-beurzen te zien is, wat aangeeft dat houders niet van plan zijn om op korte termijn te verkopen. Het beschreef het als volgt:

“Quant, Decentraland en Enjin behoren tot de activa met de grootste marktkapitalisatie die aanzienlijke hoeveelheden munten beurzen zagen verlaten in 2022. Hoewel hun respectievelijke prijzen sterk zijn gedaald, net als de rest van crypto, zijn dit goede tekenen voor een beter 2023.”

Bron: Santiment/Twitter

QNT wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $105,46, terwijl MANA en ENJ worden gewaardeerd op respectievelijk $0,292 en $0,241.

Santiment ging vervolgens verder met het bekijken van de koningsmunt, Bitcoin (BTC). Het gaf aan dat het een “sputterend” einde had, toen whales en haaien agressief de munt verkochten in 2022, waarschijnlijk voor de belastingaangifte. De gegevens onthullen dat investeerders met grote zakken in meer dan 12 maanden voor $10,75 miljard aan Bitcoin hebben gelost. Het tweette:

Bron: Santiment/Twitter

“Sinds twee weken voor het hoogste punt ooit in Bitcoin in november 2021, hebben haaien- en whale-adressen met 10 tot 10.000 BTC gezamenlijk $10,75 miljard gedumpt. Deze daling, in combinatie met het opdrogen van de circulatie, heeft geleid tot een sputterend einde van 2022.”

Bitcoin wisselt op het moment van schrijven van eigenaar voor $16.518, een fractionele dip in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!