Solana koers stijgt onverwachts met 8,17%

Vandaag heeft Solana (SOL) 8,17% gewonnen tot een indrukwekkende prijs van $9,88, na enorme verliezen te hebben geleden in de week ervoor. Deze flinke dalingen leken te worden uitgelokt door het negatieve sentiment rond haar connectie met Sam Bankman-Fried (SBF), de oud-CEO van de ter ziele gegane cryptocurrency-beurs FTX.

Dit jaar hebben de meeste altcoins een diepe duik in waarde genomen, echter werd Solana nog harder getroffen. De token werd vooral hard geraakt door het faillissement van FTX en haar zuster hedgefonds Alameda Research, die beide belangrijke backers waren voor SOL. Als gevolg daarvan is het 94% gedaald sinds 2022 begon.

SOL is gedaald van zijn status als een van de top 10 cryptocurrencies in termen van marktkapitalisatie, naar de 17e plaats. Deze ontwikkeling werd nog verergerd door twee toonaangevende non-fungibele token (NFT) -projecten op de Solana-blockchain – DeGods en Y00ts – die zich uit het ecosysteem teruggetrokken hebben.

Vóór het faillissement van FTX en de aanklacht van SBF in december wegens fraude was de voormalige CEO een uitgesproken voorstander van Solana, een blockchain die sneller en kostenefficiënter zou zijn dan Ethereum (ETH). Bankman-Fried verscheen regelmatig op conferenties met Anatoly Yakovenko, de oprichter van Solana, zowel persoonlijk als virtueel, waarin hij zijn support voor het project duidelijk maakte.

Tevens liet SBF zijn support zien door van zijn bedrijven grote houders te maken van de token. De ineenstorting van zijn gehele imperium heeft er echter voor gezorgd dat er veel SOL op de open markt verkocht werd, wat weer voor verkoopdruk zorgde. Dit in combinatie met de duidelijke link van het project met FTX, leidde tot een domino-effect wat de prijs flink deed dalen.

Vitalik Buterin tweet dat hij in Solana gelooft

Na negen dagen van verliezen beleefde SOL op 30 december een opmerkelijke opleving vanaf zijn donderdagse dieptepunt van $8,19 tot een indrukwekkende hoogte van $10,27, alvorens iets terug te trekken. De Solana koers staat op het moment van schrijven op $9,86, een stijging van iets meer dan 8% in 24 uur.

Nadat Ethereum-oprichter Vitalik Buterin zijn vertrouwen had uitgesproken in de blockchain-technologie van SOL, werd er een deel van de wekelijkse verliezen van het project goedgemaakt. “Mij is verteld dat er een toegewijde en intelligente ontwikkelingsgroep rond Solana is,” tweette hij voordat de prijsrally plaatsvond, eraan toevoegend dat nu de gelukszoekers zijn weggespoeld, dit platform een uitstekende toekomst tegemoet gaat.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!