Ethereum-oprichter gelooft in toekomst van Solana (SOL)

De bekende oprichter van Ethereum (ETH) Vitalik Buterin heeft recent (29 december) op Twitter uitspraak gedaan over de toekomst van Solana (SOL). De intrinsieke oprichter uitte zich positief over het netwerk nadat Solana afgelopen jaar veel tegenslag heeft ondervonden. 

In november ondervond Solana zeer negatieve prijsactie als gevolg van het FTX faillissement. Zowel FTX als zusterbedrijf Alameda Research hadden veel Solana tokens op hun balans staan en met de faillissementen van beide partijen, kwam er plotseling veel Solana op de markt dat noodgedwongen verkocht werkt. Het resultaat was een flinke crash in de koers van Solana, die nu in een jaar tijd met 94.3% in waarde gedaald is (bron; Coingecko). Volgens gelekte financiële rapporten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zou Alameda Research ongeveer $1.2 miljard aan SOL in bezit hebben gehad. 

Ondanks de problematiek is het opvallend dat de oprichter van concurrerende netwerk Ethereum, Vitalik Buterin, zich op Twitter positief uit over de toekomst van het Solana netwerk. In onderstaande tweet laat Vitalik weten dat hij vertrouwen heeft in de developer community van Solana en dat de opportunistische investeerders nu weggeveegd zijn. Hij tweette:

“Sommige slimme mensen vertellen me dat er een oprechte gemeenschap van slimme ontwikkelaars is in Solana, en nu de verschrikkelijke opportunistische geldmensen zijn weggevaagd, heeft de keten een mooie toekomst.

Moeilijk voor mij om van buitenaf te zeggen, maar ik hoop dat de gemeenschap een eerlijke kans krijgt om te gedijen.”

Solana koers dichtbij bodem?

Hoewel het project al hard gedaald is is het sentiment in de algehele crypto markt nog steeds erg negatief. Daarmee is de bodem mogelijk nog niet gevonden voor Solana of de rest van de markt. Solana’s mede-oprichter en COO Raj Gokal lijkt ook positief over de toekomst van Solana. Hij merkte op in een tweet dat de recente uitdagingen van het project net zo complex zijn als de vorige. Solana heeft nu echter een groot en toegewijd team om de huidige hachelijke situatie te bestrijden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!