Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Dit waren de best presterende cryptocurrencies in 2022

De cryptocurrency-markt heeft in 2022 verschillende belangrijke tegenslagen geleden, maar sommige activa hebben beter gepresteerd dan andere, met name in termen van rendement per maand, zo blijkt uit een nieuw jaarverslag vanuit CoinMetrics.

Volgens het nieuwe ‘State of the Network’ rapport van het blockchain analytics platform, dat op 20 december werd vrijgegeven, werden Tron (TRX), Monero (XMR), Binance Coin (BNB) Ethereum Classic (ETC) en Dogecoin (DOGE) geïdentificeerd als de top-vijf best presterende cryptocurrencies in 2022.

Alle 36 activa in de analyse kenden een daling van het rendement over het hele jaar, maar de eerder genoemde vijf cryptocurrencies bleken de kleinste dalingen te kennen. Voorspelbaar deed Terra (LUNA) het het slechtst van alle andere cryptocurrencies – het viel zelfs achter FTX Token (FTT).

Bron: CoinMetrics

Beste presteerders

Bij de vijf best presterende bedrijven behaalde Tron het grootste succes in mei en maart met rendementen van respectievelijk 33% en 19%. Omgekeerd waren januari en juni de minst winstgevende maanden voor TRX, met verliezen van 22%.

Monero beleefde zijn meest indrukwekkende maand in juli, met een verbluffende groei van 41%. Maart zat daar niet ver achter, met een stijging van het rendement met 31%. Helaas voor beleggers en liefhebbers van XMR bracht juni deflatoire resultaten in de vorm van een daling van 41% – januari deed het niet beter met verliezen van 35%.

Binance’s eigen crypto handelstoken, BNB, had de hoogste prestaties in juli met een stijging van 33% in zijn activa rendement evenals 12% winst in maart. Helaas kon het dat momentum niet vasthouden en leed het verliezen van 32% in juni en 26% in januari.

Ethereum Classic leverde een opmerkelijk rendement van +166% in juli, waardoor het de op drie na best presterende cryptocurrency is qua rendementsprestaties voor het jaar. Bovendien boekte Ethereum Classic extra winst van +66% in maart en minimale verliezen van respectievelijk slechts 38% en 36% in april en juni.

Oktober was ongetwijfeld Dogecoin’s beste maand, met een rendement van een verbazingwekkende +89%, gevolgd door maart met een solide +8%. Aan de andere kant was mei de slechtste maand toen de token 31% verloor, en december zat daar niet ver achter met een verlies van 26%.

Slechtste presteerders

Onderaan de grafiek leed LUNA in mei een totaal rendementsverlies; dat werd gevolgd door een implosie binnen het ecosysteem van Terraform Labs en het de-peggen van zijn stablecoin TerraUSD (UST), waardoor de tracking werd stopgezet.

FTT, de eigen token van de cryptobeurs FTX, was een van de grootste verliezers van november. De ineenstorting ervan weerklonk in de hele cryptocurrency-industrie en resulteerde in de arrestatie van Sam Bankman-Fried, de oprichter en voormalige CEO. Na een rendementsdaling van 95% vorige maand, kende FTT in december nog meer dalingen met een totale daling van 22%.

Interessant is dat het rendement van de digitale activa Solana (SOL) over het hele jaar met 93% daalde. De slechtste prestatie werd neergezet in november, toen het met 59% kelderde, voornamelijk als gevolg van zorgen over de toekomst nadat validators op dat moment 50,7 miljoen SOL, met een waarde van bijna $1 miljard, vrijgaven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!