Het Witte Huis gaat zorgen voor meer toezicht op crypto’s

Het Witte Huis en leden van de Amerikaanse Senaatscommissie voor Bankzaken hebben opgeroepen tot goede regulering van cryptocurrency na de ineenstorting van crypto-exchange FTX. Zo zei de vertegenwoordiger Karine Jean-Pierre het volgende:

“Zonder goed toezicht op cryptocurrencies dreigen ze schade toe te brengen aan gewone Amerikanen, en dit is iets dat we duidelijk in de gaten houden en we zien het als een belangrijke kwestie.”

Het Witte Huis over crypto regulering

Na de ineenstorting van cryptocurrency exchange FTX hebben Het Witte Huis en verschillende Amerikaanse wetgevers aangegeven strengere regelgeving voor crypto’s te willen. De persvertegenwoordiger gaf het volgende hierover aan:

 “Het meest recente nieuws onderstreept deze bezorgdheid nog eens en benadrukt waarom zorgvuldige regulering van cryptocurrencies inderdaad nodig is. Het Witte Huis zal, samen met de relevante agentschappen, de situatie opnieuw nauwlettend volgen terwijl deze zich ontwikkelt.”

Toezichthouders moeten onderzoek doen naar FTX

Het Twitter-account van de Senaatsleden van Financiën en voor Woningbouw tweette donderdag:

“De aanhoudende onrust op de cryptocurrency-markt is de reden waarom we goed moeten nadenken over hoe we cryptocurrencies en hun rol in onze economie moeten reguleren. Het is cruciaal dat onze financiële waakhonden onderzoeken wat leidde tot de ineenstorting van FTX, zodat we het wangedrag en misbruik dat plaatsvond volledig kunnen begrijpen.”

Ook U.S. Senator Sherrod Brown (D-OH), voorzitter van de Senaatscommissie Banken en Woningbouw, bracht donderdag een verklaring uit over de crisis rond FTX. Die luidde als volgt:

“De recente ineenstorting van FTX is een luide waarschuwing dat cryptocurrencies kunnen falen, en net zoals we zagen met over-the-counter derivaten die tot een financiële crisis leidden, kunnen deze mislukkingen een rimpeleffect hebben op consumenten en andere delen van ons financiële systeem.

Ik zal met hen blijven samenwerken om slechte actoren in de cryptomarkten verantwoordelijk te houden. Ik zet me in om de beste weg vooruit te vinden om consumenten en de stabiliteit van de Amerikaanse markten en het banksysteem te beschermen.”

Een ander lid van de Senaatscommissie voor bankzaken en woningbouw, senator Elizabeth Warren (D-MA), zei woensdag dat crypto “agressievere handhaving” nodig heeft, eraan toevoegend dat ze de Securities and Exchange Commission (SEC) gaat “blijven pushen” om “de wet te handhaven om consumenten en financiële stabiliteit te beschermen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!