Ethereum concurrent stijgt binnen een week met meer dan 30%

Terwijl het grootste deel van de cryptomarkt stagneert, zijn er ook uitschieters. Zo steeg een concurrent van Ethereum (ETH) deze week met meer dan 33%.

Het Casper Network (CSPR) is een proof-of-stake (PoS) layer one blockchain die smart contracts en gedecentraliseerde apps (DApps) naar een wereldwijde schaal wil brengen.

Het eigen token van het project, CSPR, wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen $0,043958, een stijging ten opzichte van $0,035885 een week geleden. De low-cap altcoin is daarentegen nu weer wat afgezwakt met een daling van 5% in het laatste etmaal.

Eerder deze maand bracht CasperLabs, het blockchain software- en dienstenbedrijf achter het netwerk, CEP-78 uit, een enterprise-grade non-fungible (NFT) standaard voor de Casper Blockchain.

Volgens een persbericht waarin de lancering werd aangekondigd is vertelt dat de nieuwe NFT-standaard is ontworpen om organisaties in staat te stellen hun tokens te upgraden nadat ze zijn ingezet.

CasperLabs-functionarissen hebben ook een plan opgesteld om het consensusprotocol van Casper te upgraden naar “Casper 2.0” in het eerste kwartaal van 2023. Medha Parlikar, chief technology officer bij CasperLabs, zei het volgende hieronver:

“Casper is al de enige blockchain die upgradable smart contracts mogelijk maakt. Casper 2.0 introduceert krachtigere functie mogelijkheden waarin alles op Casper een contract is – en contracten hebben alle eigenschappen van accounts (inclusief de mogelijkheid om te betalen voor transacties en in te zetten op het netwerk). Dit maakt een meer gebruiksvriendelijke gebruikerservaring mogelijk, waardoor het voor de volgende miljoen gebruikers op blockchain veel gemakkelijker wordt.”

Kortom, CasperLabs heeft veelbelovende plannen voor hun eigen blockchain. Zo willen ze in Q1 van 2023 het consensusprotocol van Casper upgraden naar “Casper 2.0”. Daarnaast brachten ze eerder deze maand al de CEP-78 uit waardoor ze de enige blockchain zijn die upgradable smart contracts mogelijk maakt.

CSPR is de 85e grootste crypto op basis van marktkapitalisatie. Het blijft meer dan 96% gedaald van zijn all-time high van $1,33 bereikt op 12 mei 2021.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!