Michael Saylor gelooft dat de Bitcoin koers in 2026 wederom $65.000 zal bereiken

Michael Saylor, bekend van zijn vorige functie als CEO bij MicroStrategy, gelooft nog steeds in Bitcoin (BTC), ook al heeft ’s werelds nummer één digitale munt de afgelopen maanden een flinke klap gekregen. Hij is er zelfs van overtuigd dat het mogelijk kan herstellen van zijn recente megadalingen en binnen vier jaar weer boven de $65.000 zal handelen.

Michael Saylor houdt nog steeds van Bitcoin

Saylor zei dat de prijs van een enkele bitcoin binnen het komende decennium $500.000 zou kunnen bereiken. Hoewel hij geen exacte tijdlijn gaf voor wanneer hij dacht dat dit zou gebeuren, blijkt uit zijn woorden dat Saylor sterk gelooft in Bitcoin. Het nieuws onthult dat Saylor zeer gepassioneerd is over Bitcoin en het op alle mogelijke manieren zal blijven steunen.

Saylor zei op een huidige conferentie dat de Bitcoin koers nog steeds de grens van $20.000 aantikt, wat een aanwijzing zou kunnen zijn dat het einde in zicht komt. Hij merkte het volgende op:

“Het heeft dat een paar keer aangeraakt. Ik denk dat dit stabiel is… De volgende logische stap voor Bitcoin is om goud te vervangen als een niet-soevereine waardeopslag.”

Liefde maakt blind?

Maar hier wringt de schoen. Saylor’s woorden moeten met een korreltje zout worden genomen, want hij heeft zijn wagen zo sterk aan de Bitcoin gekoppeld dat hij de afgelopen maanden veel van zijn vermogen verloor toen de markt instortte. Onlangs werd duidelijk dat Saylor af zou treden als CEO van MicroStrategy, het softwarebedrijf waarover hij de leiding had sinds de oprichting eind jaren tachtig.

De op Bitcoin gebaseerde beslissingen die hij heeft genomen hebben zijn eens zo succesvolle bedrijf met enorme schulden opgezadeld, dus nu is hij de nieuwe uitvoerend voorzitter van het bedrijf. Het is niet echt een promotie, maar het houdt hem wel dicht bij het bedrijf – en dat is wat hij wil, want ondanks alles wat er gebeurd is, is hij nog steeds van plan om meer Bitcoin toe te voegen aan de balans van het bedrijf.

MicroStrategy is echter de laatste tijd zwaar getroffen door deze beslissingen van Saylor, het heeft miljardenverliezen geleden en grijpt naar strohalmen om zijn oude glorie te herwinnen. Saylor’s rechtszaak van $120 miljoen van de Attorney General van Washington, D.C. had tevens niet op een slechter moment kunnen komen; De AG beschuldigt Saylor van het ontduiken van belastingen aan het gebied gedurende meerdere jaren, ondanks dat Saylor beweert inwoner van Florida te zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!