Mike Novogratz

Michael Saylor trekt zich terug als CEO van MicroStrategy

De uitgesproken Bitcoin-supporter en miljardair Michael Saylor is zojuist teruggetreden als Chief Executive Officer van MicroStrategy – een van ‘s werelds grootste zakelijke houders van Bitcoin (BTC). Het werd echter duidelijk dat Saylor het bedrijf zal blijven dienen als uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur.

Het nieuws komt als onderdeel van MicroStrategy’s presentatie van financiële resultaten over het tweede kwartaal van 2022, waarin wordt uitgelegd dat Phong Le – de president van het bedrijf en voormalig CFO – de functie van CEO zal overnemen.

Dit is de eerste keer dat Saylor zijn gezamenlijke rol als voorzitter en CEO heeft verlaten sinds de oprichting van het bedrijf in 1989. In een verklaring legde Saylor uit dat het opgeven van zijn CEO-positie het bedrijf beter in staat zal stellen zijn doelstellingen na te streven om zijn softwareactiviteiten te laten groeien en meer Bitcoin te verwerven. Hij zei het volgende:

“Als uitvoerend voorzitter zal ik me meer kunnen concentreren op onze Bitcoin-acquisitiestrategie en gerelateerde Bitcoin-advocacy-initiatieven, terwijl Phong als CEO de bevoegdheid zal krijgen om de algemene bedrijfsactiviteiten te beheren.”

De nieuwe CEO, Phong Le, is sinds juli 2020 president en heeft geholpen bij het leiden van de implementatie van MicroStrategy’s Bitcoin-acquisitiestrategie. Hij had het volgende over zijn nieuwe aanstelling te zeggen:

“Ik kijk ernaar uit om de organisatie te leiden voor de gezondheid en groei op lange termijn van onze bedrijfssoftware en bitcoin-acquisitiestrategieën.”

Volgens de Q2-resultaten leed MicroStrategy een waardevermindering van digitale activa van $917 miljoen als gevolg van de dalende prijs van Bitcoin. In het tweede kwartaal van 2021 leed het bedrijf een waardevermindering van $417 miljoen voor Bitcoin. MicroStrategy bezit momenteel 129.699 Bitcoin, volgens Saylor’s laatste update over de holdings van het bedrijf. Deze munten hadden op 30 juni een waarde van $1,98 miljard.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN