Ethereum fork ETHW blijft groeien na de Merge

Het Ethereum (ETH) netwerk is sinds de Merge beland in een tweesplitsing waarbij voorstanders van het Proof of Work (PoW) systeem een Ethereum fork hebben opgezet onder de naam ETHW. In de afgelopen maand hebben we sterke groei gezien op het ETHW-netwerk.

Tijdens de Ethereum Merge, die op 15 september uitgevoerd is, is het netwerk overgegaan op Proof of Stake (PoS). PoS houdt in dat het netwerk niet langer gevalideerd wordt door miners maar door validators door middel van het staken van Ethereum. Echter zijn er nog steeds (oude) Ethereum miners die geloven in het PoW systeem.

Als gevolg van deze support heeft een van de oud Ethereum miners en investeerder Chandler Guo het heft in eigen handen genomen en heeft hij een fork opgericht van het Ethereum-netwerk, genaamd Ethereum PoW (ETHW), die volgens het PoW systeem werkt. Zo kondigde Guo op Twitter aan dat er in een maand tijd meer dan 100 projecten op het ETHW netwerk actief zijn. 

Wat betekent de groei voor de koers van ETHW

Ondanks het jonge bestaan van de Ethereum fork ETHW is het opvallend dat het netwerk al meer dan 100 actieve projecten op het netwerk heeft. De ontwikkeling van projecten op een netwerk zijn belangrijk voor de groei en adoptie van het netwerk. Als er meer smart contracts op een netwerk actief zijn biedt een dergelijk netwerk meer nut voor zijn/haar gebruikers. Daarnaast laat de het zien dat de community actief aan het ontwikkelen is en mogelijk innoveert. Hierdoor is het netwerk continu aan het ontwikkelen met de nieuwe trends. Uiteindelijk kan dit zorgen voor meer gebruik van het netwerk en dus meer vraag, dit is op de lange termijn positief voor de koers van ETHW. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!