Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Arthur Hayes voorspelt bodem van de bearmarkt

Afgelopen maand is Ethereum overgaan van Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake (PoS). Dit heeft gezorgd voor veel prijsactie rondom Ethereum (ETH), daarentegen gaf BitMEX medeoprichter Arthur Hayes aan dat de markt de succesvolle overgang nog steeds niet heeft ingeprijsd.

In een interview met Raoul Pal van Real Vision zei Hayes dat het netwerk van Ethereum nu instaat is een nieuw ecosysteem te ondersteunen. Dit ecosysteem zit vol met nieuwe bedrijven en protocollen, wat Ethereums grootste probleem oplost: Schaalbaarheid. Dit is volgens Hayes nog niet ingeprijsd in de huidige prijs van Ethereum. Hayes vertelde het volgende in het interview:

“Het is duidelijk dat de prijs van ETH dit nu niet weerspiegelt omdat we ons zorgen maken over de liquiditeit, maar ik denk wel dat, ervan uitgaande dat de upgrade goed blijft gaan, er hele interessante kansen voor nieuwe bedrijven komen, die vandaag misschien nog niet helemaal duidelijk zijn. Het kan zes tot twaalf maanden duren voordat mensen zeggen: ‘Oh oké, nu snap ik het’.”

Op het moment van schrijven schommeld de prijs van Ethereum rond de $1.300, bijna 20% lager sinds de Merge op 15 september.

De medeoprichter van BitMEX vertelde dat de cryptomarkten over het algemeen dichtbij een bodem van de bearmarkt zijn. Volgens Hayes bevinden zowel Bitcoin (BTC) als alle andere crypto zich momenteel in een wisselvallige fase dichtbij de bodem voordat de volgende cyclus begint. Over de bodem van Bitcoin vertelde Hayes:

“Ik denk dat we rond de bodem zitten. Houden we $17.500 op Bitcoin? Misschien, misschien niet. Denk ik dat het veel lager gaat dan dat als het wel breekt? Waarschijnlijk niet. Mijn hele denken is, “Oké, wie verkoopt er fysiek? We hadden een klassieke kredietcrisis, net als elke andere activaklasse…

En dan denk je, wie is er failliet gegaan? De grootste, meest gerespecteerde hedgefondsen, startups en persoonlijkheden zijn allemaal naar buiten gekomen en hebben gezegd dat ze financiële problemen hadden. Dus de enige mensen die volgens mij nog in grote hoeveelheden kunnen verkopen zijn de miners, en dan moet je je afvragen, zouden zij niet al alles hebben moeten verkopen midden juni, toen de prijzen nog lager waren dan nu, toen mensen hun krediet ophaalden en niemand krediet kon krijgen?…

Ik zie die intensiteit gewoon niet, waardoor ik denk dat we gewoon op de bodem zijn. We zullen misschien lang op dit niveau hangen, misschien ook niet. Daarentegen betekent het niet dat we snel zullen gaan stijgen wanneer we naar boven uitbreken. Maar ik denk dat ik niet weet wie er nog meer een bedrijf boven zijn hoofd heeft die vandaag moet verkopen.”

Kortom, Hayes verwacht voor zowel Bitcoin als Ethereum niet een hele grote prijsdaling meer. Volgens Hayes is de Merge nog niet genoeg ingeprijsd bij Ethereum en bij Bitcoin zijn er simpelweg geen grote hedgefunds of andere bedrijven die kunnen zorgen voor een grote pullback. Hij denkt dat iedereen die heeft moeten verkopen, of wilde verkopen, nu wel verkocht heeft. Oftewel, de bodem is misschien bereikt bij zowel Bitcoin als Ethereum.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!