$435 miljoen verlaat Bitcoin en Ethereum ETP’s, volgens CoinShares

Digitale vermogensbeheerder CoinShares geeft in haar laatste Digital Asset Fund Flows-rapport aan dat institutionele beleggingen in cryptoproducten vorige week voor de derde opeenvolgende week met uitstroom te kampen hadden. Het bedrijf merkt tevens op dat crypto-investeringsproducten vorige week $435 miljoen zagen uitstromen, de grootste week van uitstroom sinds vorige maand. Het rapport luidt:

“De handelsvolumes in ETP’s (op de beurs verhandelde producten) daalden vorige week tot $11,8 miljard, vergeleken met $18 miljard de week ervoor, terwijl de Bitcoin-prijzen met 6% daalden.”

Terwijl de Verenigde Staten een regionale uitstroom van $388 miljoen zagen, merkt CoinShares op dat de instroom dit jaar op een record van 13,6 miljard dollar blijft staan. Het gaat verder met:

“Als we naar de details kijken, was het merendeel van de uitstroom afkomstig van het zittende Grayscale, dat een uitstroom van $440 miljoen zag, wat het laagste is in negen weken.

Terwijl de uitstroom van Grayscale blijft afnemen, hebben we ook een vertraging gezien in de instroom van nieuwe emittenten, die vorige week slechts $126 miljoen aan instroom zagen, vergeleken met $254 miljoen de week ervoor.”

Terwijl Duitsland en Canada ook een regionale uitstroom kenden, zagen Zwitserland en Brazilië een instroom van respectievelijk $4 miljoen en $5 miljoen.

De toonaangevende cryptocurrencies, gemeten naar marktkapitalisatie, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), leden aan een uitstroom van $423 miljoen en $38 miljoen per stuk. Ondertussen genoten de multi-asset beleggingsinstrumenten Solana (SOL), Litecoin (LTC) en Chainlink (LINK) respectievelijk $7 miljoen, $4 miljoen, $3 miljoen en $2,8 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!