FatMan gelooft dat Do Kwon geen Bitcoin uit de LFG verplaatste

De Luna Foundation Guard (LFG) en Do Kwon hebben beweringen weerlegd dat de LFG elke Bitcoin (BTC) heeft verplaatst als reactie op het Zuid-Koreaanse arrestatiebevel voor de oprichter van Terra. Vandaag ontkende Do Kwon beweringen dat hij probeerde Bitcoin te verzilveren van de LFG, mogelijk om te helpen ontsnappen aan wetshandhaving.

Volgens Do Kwon heeft hij het afgelopen jaar geen van de vermeende ontvangende exchanges gebruikt. Verder zijn er geen LFG-fondsen bevroren door de rechtshandhaving. Do Kwon tweette:

“Wat waarschijnlijk het meest verrassende is in dit alles, is de hoeveelheid verkeerde informatie die wordt verspreid. Er is geen uitbetaling zoals beweerd, ik heb het afgelopen jaar geen KuCoin of Okex gebruikt en er zijn geen fondsen van TFL, LFG of andere entiteiten bevroren.”

Gisteren deelde de LFG de treasury van haar Bitcoin-wallet en beweerde dat er sinds mei geen Bitcoin is verplaatst. Uit een controle op de gedeelde wallet blijkt dat het account sinds 18 mei inactief is en een slado van 313 BTC heeft.

De klokkenluider en criticus van Do Kwon, FatMan, gelooft dat Do Kwon medeplichtig was aan de ineenstorting van het Terra-ecosysteem. In dit geval lijkt hij echter de kant van Do Kwon. FatMan wijst erop dat deze speculaties alleen mogelijk zijn vanwege een gebrek aan transparantie over hoe de LFG haar Bitcoin-reserves heeft gebruikt. FatMan gaf het volgende aan in een tweet:

“Om eerlijk te zijn, hoewel ik het “niet-openbare” transactiebewijs zelf niet heb gezien, zou ik voor een keer geneigd zijn om Do Kwon op deze te geloven. Chainanalyse is niet waterdicht, dus deze stromen kunnen niet met 100% zekerheid worden gevolgd (tenzij er enkele geheime Binance-dagvaardingen zijn).”

Sinds begin mei had de LFG ongeveer $3,5 miljard aan Bitcoin vergaard. Dit werd gedaan in een uiterste poging om TerraUSD (UST), nu TerraClassicUSD (USTC), te ondersteunen met $10 miljard aan Bitcoin. Na de ineenstorting van het ecosysteem enkele dagen later, beweerde de LFG dat het zijn reserve heeft gebruikt om de UST-pin te herstellen. Dit plan faalde zonder een uitsplitsing van hoe deze reserves werden gebruikt, ondanks de vragen van de community. De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ) bekritiseerde de LFG vanwege het te laat ingrijpen.

De afgelopen weken is er een nieuwe wending in het onderzoek naar Do Kwon. Rapporten gaven namelijk aan dat er een rood bericht van Interpol was afgegeven voor de oprichter van Terra. Het kwam nadat de politie van Singapore had bevestigd dat Do Kwon niet langer in het land was, wat leidde tot speculatie dat de Terra-oprichter op de vlucht is.

Hoewel de rechtbank van de publieke opinie verdeeld blijft over de schuld of onschuld van Do Kwon, zijn er zorgen over de gevolgen van de zaak voor crypto in Zuid-Korea. Een van de aanklachten tegen Kwon is een overtreding van de Capital Markets Act, wat inhoudt dat de overheid LUNA beschouwt als een niet-geregistreerd effect.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!