Zuid-Koreaanse krant meldt arrestatiebevel voor Do Kwon

Een Zuid-Koreaanse rechtbank heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor Do Kwon, de CEO van Terraform Labs. Vier maanden geleden stortte het volledige Terra-ecosysteem is toen de eigen algoritmische stablecoin, TerraUSD (UST), loskoppelde van de dollar en zorgde voor het wegvagen van ongeveer $40 miljard.

De Zuid-Koreaanse krant, Choson Ilbo, was de eerste die het nieuws wist te melden. Het bevel werd uitgevaardigd door het Joint Investigation Team on Financial Securities Crimes (onder leiding van directeur Dan Sung-han) en de 2nd Division of Financial Investigation (onder leiding van hoofdaanklager Chae Hee-man) van het Seoul Southern District-aanklagersbureau van Seoul.

Uit het rapport blijkt dat Do Kwon op het moment in Singapore verblijft. Ook werd er aangegeven dat er arrestatiebevelen zijn voor Nicholas Platias en Han Mo, die respectievelijk een mede-oprichter en een werknemer zijn van Terraform Labs. De twee worden ervan beschuldigd de Capital Markets Act te hebben overtreden. Daarnaast blijkt uit het rapport dat het bevel een jaar geldig is en dat de aanklagers hopen samen te kunnen werken met Interpol om de arrestaties uit te voeren.

TerraUSD was ooit de op twee na grootste stablecoin in de crypto-sector. In mei ging het echter mis toen UST loskoppelde van de Amerikaanse dollar en ver onder de $1 schoot. Vervolgens werden er miljarden dollars in Bitcoin verkocht door de Luna Foundation Guard in een poging om de peg te herstellen. Tegelijkertijd werden er enorme hoeveelheden LUNA (nu LUNC) uitgegeven. Dit heeft geleid tot het tweemaal stoppen van de blockchain en zware verliezen onder de investeerders.

Sinds de ineenstorting van UST en LUNA, lanceerde Do Kwon een gedurfd plan om het Terra-ecosysteem opnieuw op te bouwen met een nieuwe versie van zijn oorspronkelijke valuta. Vorige maand gaf Do Kwon in een interview aan dat Zuid-Koreaanse onderzoekers die de Terra-crash onderzochten, niet hadden geprobeerd contact met hem op te nemen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!