Do Kwon nu op most wanted lijst van Interpol

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben genoeg van het ontwijkende gedrag van Do Kwon, want de CEO van TerraForm Labs is abrupt vertrokken uit Singapore, waar hij sinds 2022 woont. Vanwege een onderzoek naar beschuldigingen van belastingontduiking in het moederland van Do Kwon, verplaatste Terra (LUNA) zijn hoofdkantoor van Zuid-Korea naar Singapore.

De Zuid-Koreaanse regering is echter gisteren naar buiten gekomen met het nieuws dat Interpol een “Red Notice” heeft uitgevaardigd voor Do Kwon. Dit betekent dat de politie in 196 landen over de hele wereld op zoek zal gaan naar Do Kwon, die nu op Interpol’s Most Wanted lijst staat met enkele nogal grimmige mugshots.

Do Kwon overtrad ook de Capital Markets Law

Do Kwon wordt ook beschuldigd van overtreding van de “Capital Markets Law”, volgens de autoriteiten. Meerdere overtredingen worden genoemd in zijn aanklacht, waaronder een die beweert dat hij het verbod op handel met voorkennis heeft overtreden. Samen met vijf andere insiders van TerraFirms Lab wordt Do Kwon gezocht voor de totale ineenstorting van Terra (LUNA) en Terra (UST), waardoor beleggers meer dan $60 miljard verloren.

De Zuid-Koreaanse regering is dan ook totaal niet overtuigd van Do Kwon’s zelfverklaarde “extreem hoge standaard van eerlijkheid”, en stelt dat de heer Kwon niet heeft meegewerkt met de wetshandhaving en de politie gelooft dat Do Kwon uit Singapore is gevlucht om de lange arm der wet te ontlopen. Do Kwon had echter eerder op Twitter verklaard dat hij niet en nooit “op de vlucht” is geweest, waarbij hij openlijk toegaf dat hij gewoon wil “afvallen”.

Prestaties van LUNA en LUNC

Ondanks de sterke daling in de afgelopen twee weken, stijgt de beruchte Terra Luna Classic (LUNC) weer, met een winst van 35% in de afgelopen 24 uur. De stijging laat LUNC niettemin 52,5% in het rood staan voor de afgelopen twee weken en een duizelingwekkende daling van $60 miljard in vergelijking met de de-peg van UST in mei.

Het is een vergelijkbaar verhaal met de debuterende Terra (LUNA) blockchain, waaruit blijkt dat Do Kwon’s “crypto frankenstein” Terra (LUNA) momenteel gewaardeerd wordt op $2,69, een stijging van 10,6 procent in de afgelopen 24 uur. De oorspronkelijke Terra, die momenteel op #41 staat qua marktkapitalisatie, wordt verkocht voor $0,00030614 per munt, volgens CoinGecko.