Tesla, Inc. gelooft in het potentieel van digitale activa

Hoewel de CEO van Tesla Inc., Elon Musk, verschillende keren gemengde signalen heeft geuit over zijn houding tegenover digitale activa, heeft elektrisch autobedrijf Tesla Motors een meer definitief standpunt ingenomen en ervoor gekozen om de deur open te laten staan voor verdere investeringen in digitale activa, onthult een recente aanvraag bij de SEC. Het gaf het volgende aan:

“We geloven in het langetermijnpotentieel van digitale activa, zowel als een investering als ook als een liquide alternatief voor contant geld.”

Tesla rapporteerde vorige maand $1,26 miljard aan bezit aan digitale activa in zijn winstrapport over het eerste kwartaal, bijna onveranderd ten opzichte van zijn bezit aan het einde van het vierde kwartaal in 2021, toen het zijn eerste, en tot nu toe enige, Bitcoin-investering van $1,5 miljard deed. De reële marktwaarde van zijn bezit aan digitale activa stond op 31 maart 2022 op $1,96 miljard, aldus de indiening. Het gaf echter ook aan dat het dit bezit kan “vergroten of verkleinen op basis van de behoefte van het bedrijf”.

Elon Musk’s gemengde signalen

In maart 2021, een maand na Tesla’s Bitcoin-aankoop, maakte Musk via Twitter bekend dat het bedrijf Bitcoin als betaalmiddel zou accepteren. Minder dan twee maanden later, ook in een tweet, kwam Musk terug op zijn eerdere verklaring en onthulde dat Tesla geen BTC meer zou accepteren vanwege de negatieve milieu-impact van de koningsmunt.

In juli 2021 verduidelijkte Musk dat als Bitcoin-mining in een duurzame richting zou gaan, hij zou heroverwegen om het als betaalmethode toe te voegen. In oktober bevestigde het bedrijf dan ook dat het de deur openliet voor cryptobetalingen in een SEC-aanvraag.

Hoewel Elon Musk gemengde signalen geuit heeft over Bitcoin, is hij al lang uitgesproken fan van de bekende meme-cryptocurrency Dogecoin (DOGE). Tesla Motors accepteert dan ook betalingen in DOGE in zijn online winkel voor geselecteerde items, hoewel het inkomstenrapport geen inkomsten uit Dogecoin-betalingen vermeldde.