Tesla betaling met Bitcoin

Tesla stopt met het accepteren van Bitcoin

Tesla CEO Elon Musk heeft in een tweet op woensdag bekendgemaakt dat Tesla geen Bitcoin (BTC) meer zal accepteren als betaling voor zijn auto’s. De reden achter dit besluit is de bezorgdheid over het energieverbruik van Bitcoin mining.

Elon Musk zei het volgende op Twitter:

“We zijn bezorgd over het snel toenemend gebruik van fossiele brandstoffen voor Bitcoin mining en transacties, vooral steenkool, die de ergste uitstoot heeft van welke brandstof dan ook.”

Het nieuws kwam als een behoorlijke schok voor de Bitcoin community en had ook meteen impact op de Bitcoin koers. BTC daalde vanaf het $54.500 niveau tot $46.000. Dit is voor de tweede keer in een maand tijd dat de Bitcoin koers onder zijn cruciale support van $50.000 is gezakt. 

Elon Musk gaf verder aan dat Tesla van plan is om weer BTC transacties te accepteren zodra Bitcoin mining over zal gaan op duurzamere energie. Verder merkte hij op dat het bedrijf naar andere cryptocurrencies zal kijken die minder dan 1% van de BTC energie gebruiken. 

Opvallend is dat de beslissing van Tesla slechts een dag nadat Elon Musk een Twitter-peiling had gehouden komt. In de peiling vroeg hij aan zijn volgers of Tesla Dogecoin (DOGE) -betalingen zou moeten accepteren.

Tesla begon in maart BTC als betaling te accepteren, nadat het in februari voor $1,5 miljard aan Bitcoin had gekocht. Dit werd gezien als een belangrijke katalysator in de meest recente rally van BTC naar nieuwe recordhoogtes in de buurt van $65.000. Elon Musk heeft verder aangegeven dat Tesla zijn BTC die het halverwege februari heeft gekocht niet zal verkopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN