Bitcoin

Elon Musk zegt dat Tesla waarschijnlijk opnieuw Bitcoin zal accepteren

Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, heeft tijdens de The B Word conferentie op 21 juli aangegeven dat Tesla opnieuw Bitcoin (BTC) zal accepteren als het gebruik van hernieuwbare energie in Bitcoin mining 50% bereikt. 

“Ik wil wat meer due diligence doen om te bevestigen dat het percentage van het gebruik van hernieuwbare energie [dat wordt gebruikt in Bitcoin miningbouw] hoogstwaarschijnlijk op of boven de 50% ligt. Als dat zo is, zal Tesla hoogstwaarschijnlijk de acceptatie van Bitcoin hervatten, verklaarde Musk tijdens de conferentie.

In maart 2021 begon Tesla met het accepteren van Bitcoin, echter kondigde het bedrijf twee maanden later aan dat het stopte met het accepteren van Bitcoin. De reden achter dit besluit is de bezorgdheid over het energieverbruik van BTC mining.

Het was een beslissing die ervoor zorgde dat de Bitcoin koers flink daalde en Musk kreeg zware kritiek van de Bitcoin gemeenschap. Tijdens de conferentie probeerde Musk van dit verhaal afstand te nemen en beweerde dat zijn beslissing ook niet gunstig voor hem was. Hij zei:

“Als de prijs van Bitcoin daalt, verlies ik geld. Ik pomp [BTC] misschien, maar ik dump niet.” 

Binance

Musk stond erop dat hij hoopt dat BTC zal slagen, en hernieuwbare energie zal daar een groot deel van uitmaken. De verklaringen van Musk impliceerden echter dat BTC betalingen vrij snel konden worden hersteld, maar het is nog niet duidelijk wanneer dit precies gaat gebeuren. Hij gaf aan dat de Bitcoin mining industrie veel meer verschuift naar hernieuwbare energiebronnen, omdat veel kolencentrales nu worden gesloten in China.

Elon Musk onthult zijn cryptobezittingen

Tijdens de conferentie deelde Musk meer informatie over zijn persoonlijke cryptocurrency bezittingen en zijn zakelijke bezittingen. Musk zei:

“Ik bezit BTC, Tesla bezit BTC, SpaceX bezit BTC. Persoonlijk bezit ik een beetje Ethereum en ik heb natuurlijk Dogecoin.”

Hij maakte de bedragen die hij of zijn bedrijven hebben geïnvesteerd of wanneer hij heeft geïnvesteerd niet bekend. Musk zei wel dat hij meer Bitcoin bezit dan Ethereum of Dogecoin.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN