Dogecoin

Tesla gaat Dogecoin accepteren voor merchandise

De bekende CEO van Tesla Motors en SpaceX, Elon Musk, heeft opnieuw voor een schok in de cryptocurrency-markt gezorgd. De rijkste man ter wereld kondigde namelijk aan dat Tesla op experimentele basis Dogecoin (DOGE) zal accepteren als betaalmiddel voor zijn merchandise. Hij tweette het volgende:

Het nieuws lijkt precies het soort boost te zijn dat de prijs van DOGE, die de laatste tijd stagneerde was, nodig had. In het afgelopen uur sinds zijn tweet is de prijs van DOGE met ongeveer 25% gestegen. DOGE handelt nu op $0,2055 en lijkt klaar om nog verder te stijgen. De meme-cryptocurrency staat echter nog steeds ongeveer 30% lager in het tijdsbestek van 3 maanden en heeft nog een eind te gaan als het zijn all-time high van $0,66 wil verbreken.

De nieuwe aankondiging van ‘s werelds rijkste man komt net nadat hij de reden voor zijn voorkeur voor Dogecoin als transactievaluta boven de baanbrekende cryptocurrency, Bitcoin, herhaalde. Musk verklaarde dat de transacties per seconde en transacties per dag van Dogecoin meer potentieel hadden dan die van Bitcoin in een interview dat aan Time Magazine werd gegeven als onderdeel van de gebeurtenissen die hem tot Persoon van het Jaar voor 2021 markeerden.

De aankondiging is waarschijnlijk ook een bevestiging van wat de gemeenschap sinds vorige maand speculeert. Vorige maand doken er geruchten op dat de fabrikant van elektrische voertuigen van plan was om Dogecoin-betaling toe te staan. Inspectie van de broncode van Tesla toonde de optie “Bestellen in SHIBA” opgenomen in de keuzes voor het voltooien van betalingen. Twitter-gebruikers concludeerden dat de optie destijds mogelijk aan DOGE was gekoppeld, aangezien Musk heeft verklaard dat de enige meme-munt die hij ondersteunt nog steeds Dogecoin is.

Bij nadere inspectie door een Twitter-gebruiker, “Tree_of_Alpha”, bleek de code door te verwijzen naar een “verwerkings”-betalingspagina toen hij probeerde te betalen met DOGE, maar niet toen hij probeerde met SHIB.

Hoewel de gelekte code ook een optie “Betalen met Bitcoin” bevat, heeft Elon niet uitgewerkt wanneer ze de functie zullen uitrollen. Tesla heeft echter nog steeds plannen om de acceptatie van Bitcoin te hervatten, zoals ze in hun 3e kwartaalrapport hebben vermeld.

Of de laatste aankondiging van Tesla de katalysator zal zijn die DOGE nodig heeft om de veelbesproken prijs van $1 dollar te bereiken, valt nog te bezien. Maar tot nu toe heeft het nieuws een enorm positief effect op de prijs. Hoelang zal dit echter duren?

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN