Tesla Motors accepteert nu Bitcoin als betaalmethode

De bekende CEO van Tesla Motors, Elon Musk, onthulde vandaag dat het bedrijf vanaf nu Bitcoin (BTC) accepteert voor betalingen. Bovendien behoudt het bedrijf de ontvangen BTC in plaats van deze om te zetten voor fiat.

In een reeks tweets kondigde Tesla-CEO Elon Musk aan dat klanten voor een Tesla-voertuig konden betalen met de toonaangevende cryptocurrency Bitcoin. Elon Musk voegde eraan toe dat de BTC die voor een voertuig betaald werd, niet zou worden omgezet in fiat, maar dat het bedrijf deze zou vasthouden.

Hij ging verder met:

“Tesla gebruikt alleen interne en open source-software en beheert Bitcoin-knooppunten rechtstreeks. De Bitcoin die aan Tesla wordt betaald, wordt behouden als Bitcoin, niet omgezet in fiat-valuta.”

Een onderstaande screenshot toont aan dat BTC deel uitmaakte van de betalingsmogelijkheden voor al zijn elektrische automodellen:

Bron: Tesla Motors

Betalingen in Bitcoin zijn op dit moment nog niet beschikbaar voor klanten buiten de Verenigde Staten. Andere regio’s buiten de VS zouden later dit jaar de nieuwe betaalmethode kunnen gebruiken.

Bitcoin koers steeg na Tesla-nieuws

De prijs van de leidende cryptocurrency steeg binnen een paar minuten met meer dan $1.000, nadat Elon Musk de nieuwste ontwikkeling had getweet. Op het moment van schrijven is de munt met bijna 3% gestegen, wat een stijging van ongeveer $2.800 is.

Zoals eerder gemeld op onze website, investeerde Tesla in medio januari voor $1,5 miljard in de nummer één cryptocurrency. Destijds gaf het bedrijf al aan dat het bedrijf aan het zoeken was om Bitcoin voor zijn producten te accepteren. Nu is dit werkelijkheid geworden. De vraag is echter hoeveel mensen de optie gaan gebruiken, aangezien het interessanter is om momenteel je BTC vast te houden.

Zouden jullie een auto willen kopen met BTC? Laat het ons weten op onze socials!