Cryptocurrencies

Bitcoin koers daalt onder de $40.000 en trekt de rest van de markt mee

Zoals jullie vast allemaal wel hebben gezien, is het niet alleen in Nederland maar ook in cryptocurrency-land code rood. De nummer één cryptocurrency dook vandaag namelijk onder $40.000, te midden van onzekerheid op de wereldwijde markten. De Bitcoin koers is vandaag met 4,6% gedaald en handelt op het moment van schrijven op $39.700.

De koningsmunt trok uiteraard de rest van de cryptomarkt mee naar beneden en vele altcoins leden onder de neergang van BTC. Ethereum (ETH) is vandaag met 5,3% gedaald, terwijl Solana (SOL), Avalanche (AVAX) en Terra (LUNA), drie alternatieve layer-1-ketens, die vaak worden aangeprezen als Ethereum-concurrenten, daalden met respectievelijk 5,9%, 7,8% en 8,1%.

De laatste dip volgt op weken van rotsachtige prijsactie op de cryptomarkt. Hoewel Bitcoin en andere activa af en toe een bullish momentum hebben laten zien, handelen de meeste activa aanzienlijk lager dan hun recordhoogtes. De Bitcoin koers staat 42% lager dan het niveau van $69.000 dat het op 10 november oversteeg, en Ethereum staat 42,2% lager dan de $4.800 die het op dezelfde dag bereikte.

Andere cryptocurrencies hebben het nog slechter gedaan. Zo staat Solana 64,9% lager dan zijn hoogste punt, terwijl de bekende meme-cryptocurrency Dogecoin 81,1% onder zijn hoogste punt ooit staat.

Verschillende factoren drukken de prijzen omlaag

Verschillende grote macro-economische gebeurtenissen hebben de afgelopen weken invloed gehad op de cryptomarkt. In december zakte de markt door de angst voor de Omicron-variant, voordat het nieuws over de geplande renteverhogingen van de Federal Reserve voor een nieuwe neergang zorgde.

De markt heeft te maken gehad met volatiliteit rond de recentere bijeenkomsten van de Fed, met een eerste verhoging die momenteel wordt verwacht voor volgende maand. Ondertussen is bevestigd dat de regering-Biden volgende week een Executive Order zal uitvaardigen over het reguleren van cryptocurrencies, en aanhoudende spanningen over een mogelijk conflict tussen Rusland en Oekraïne hebben ook het marktsentiment beïnvloed. Buiten crypto zijn de S&P 500, Dow Jones en Nasdaq-100 vandaag ook respectievelijk met 0,41%, 0,3% en 0,82% gedaald.

Hoewel Bitcoin en het grootste deel van de cryptomarkt een paar moeilijke weken hebben gehad, tarten sommige activa de trend. De NFT-markt heeft de afgelopen weken een lage correlatie laten zien met fungibele crypto-activa, waarbij veel NFT’s in opkomst zijn, zelfs nu wanneer grote activa moeite hebben gehad om hun prijsniveaus te handhaven.

De bodemprijs voor Bored Ape Yacht Club NFT’s bereikte vorige maand voor het eerst 100 ETH, terwijl andere gewilde op avatars gebaseerde collecties zoals Azuki en mfers zijn gestegen. Zelfs nu Ethereum onder zijn hoogste punt ooit handelt, wedden toegewijde NFT-verzamelaars erop dat 2022 opnieuw een groot jaar zou kunnen worden voor de roodgloeiende activaklasse.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN